ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Откриват обновен паметник за годишнината на футболния "Ботев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:33 / 09.03.2010Коментари (178)16566
© Plovdiv24.bg
Паметникът на стадион "Христо Ботев" ще бъде открит в обновен вид в петък, 12 март, на тържеството по случай 98-годишнината от основаването на футболния клуб. Традиционно на тази дата се организира честване на годишнината. Тази година феновете на тима се организираха и събраха пари за обновяването на паметника, който бе занемарен през последните 10 години, по време на управлението на Димитър Христолов. Паметникът ще има нова мраморна плоча и ефектно осветление.

Паметникът ще бъде открит в 18:00 часа от общинския съветник и шеф на УМБАЛ "Свети Георги" Божидар Хаджиев. При благоприятно време след това ще се изиграе мач между фенове и юношите-старша възраст, който ще бъде на осветление. "Жълто-черните" фенове обещават много изненади.

Паметникът пред стадиона е открит на 2 юни 1927-а година. На събитието присъства Иван Андонов, сподвижник на Христо Ботев. В юбилейната книга за 30-годишнината на СК Ботев той заявява: "Не случайността постави паметника на великия българин на това място. Провидението е внушило на клубните членове да изградят паметника тук. Съдбата е определила на това място да стане игрище, което да носи името на бореца за свободата и запомнете това: През Априлското Въстание в Пловдив, на това място, докарват въстаници и ги избиват, а мястото е напоена с тяхната кръв."
Още по темата: общо новини по темата: 94
12.03.2011
20.01.2011
14.01.2011
14.01.2011
04.01.2011
03.01.2011
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Незнам какво щеше да стане ако това което се случи на нас се случи на мангалите. Сигурно "феновете" и футболистите от Кокомотив Пловдив щяха да ядат банани с Дембеле и Клаксон (rofl) . БОТЕВ ПЛОВДИВ ДО ГРОБ !!!
0
 
 
Буфера се пени от яд!Хаха!Все пак няма да ви стигнем по изпадания в Б група!Вие сте рекордьори!
-3
 
 
и къде ви отбора бе скапан папагла.къде ви селския собственик -ни едното ни другото.оставете и поета -революционер той не е ваш той е на цяла българия.вие сте си на митьо е сте ботеу.
Цъкам минуси на буферите :)
на 11.03.2010 г.
0
 
 
Явно хората са резделени на две групи.Едната чества годишнина от основаването на любимия на пловдивчани клуб край паметника на великия Христо Ботев,а другата издига паметна плоча на извстен престъпник. А ти,драги българино,от коя група си?
0
 
 
Може би злобата ви се ражда от факта, че ние след 2 дена правим 98 години, а след 2 години правим 100 години, а вие може да не достигнете до тези години.
+1
 
 
Абе машинисти, идете си във вашата тема и си я коментирайте! Какво търсите тука и само се правите на интересни! А после викате, че ние висим във вашите теми. А що се отнася за това, че отборът не е в "А" ПФГ това не означава, че ще оставя любимия ми отбор или, че ще се отрека от него, така че намалете злобата! Това се отнася за всички верни фенове на отбора. БПФК завинаги!
+3
 
 
иване на теб щи кажа нещо друго ... с какво най хубавия град на България-Пловдив е заслужил някви деградирали наркоманчета като вас да вдигат знамена с лика на един от най големите мафиоти - Георги Илиев и да му се кланят като буда .... яж му к**а кюстендилец мръсен ... ние сме горди че нашият патрон е Христо Ботев а вие се кланяте пред мафиоти ...
+3
 
 
абе ДжакСпароу ша тейбаф малоумника виж кво сравнение ми парви ... ти знаеш ли че 1 футболист в манчестер за 1 месец зима заплата колкото нашото цяло пъренство ... бие с 4:0 шампиона на Италия а ти ми сравняваш нас с тях ... ти си ба*ти малоумника чесно ... я ми кажи ако на манчестер това им беше 10 година в която да се борят за оставане в английският елит дали щяха да играят пред пълен стадион ...
+1
 
 
в селските групи,в селските групи,в селските групи-начело със знаме с ЛИКА НА БОТЕВ. това ли е заслужил този велик българин-някакви отрепани мижитурки да го имат за патрон
-2
 
 
Видяхте ли публиката на МАНЧЕСТЕР как подкрепя отбора и мрази Глеизер в сьщото време ! Не като вас заради Христолов да извадите отбора в селските групи ,То ако вие бяхте прави Манчестер да беше отишал в 5 дивизиа,само че те са Европеици а вие тьмни балкански субекти !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: