ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Преговарят за финансирането на стадион "Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 22.01.2010Коментари (32)16977
© Plovdiv24.bg
Усилени преговори с финансиращи институции по европейски и национални програми води Консорциум "Стадион "Пловдив", който през април 2008 г. спечели концесията за най-голямото спортно съоръжение в страната.

Макар че последвалото обжалване от тогавашния областен управител Тодор Петков беше отхвърлено и на последна инстанция, въпреки че спорната собственост на стадиона между общината и държавата не уплаши кмета Славчо Атанасов и той заяви, че ще подпише без да му мигне окото, договор между концесионера и общината все още няма.

"Концесията ще се сбъдне. Ще подпишем договора веднага, щом осигурим финансирането за нейното изпълнение. При преговорите досега от никого не срещаме отказ, но до момента нямаме и съдействие. Кризата е много сериозна на всички нива. За да има Пловдив своя стадион, трябва да се подхожда внимателно и отговорно. Няма да сме хората, които ще станат известни в града като подписали, но неизпълнили договора", коментира адвокатът на консорциума Георги Колев за Plovdiv24.bg.

Трудностите при осигуряване на финансирането идвали от това, че съоръжението не е собствен имот и не може да бъде предмет на никакви обезпечения.

До няколко дни в съда щяло да влезе преобразуването на включващия 4 фирми консорциум в акционерно дружество, след което предстояла втората фаза от разговорите по оформянето на договора.

"Няма да е коректно към Пловдив да пристъпим към един толкова отговорен ангажимент, ако не сме сигурни в неговото изпълнение. Оптимисти сме за финансирането, защото цялата спортна общественост - и Българският олимпийски комитет, и Федерацията по лека атлетика, и Българският футболен съюз, и други спортни федерации на всички нива, както и всички спортно-финансиращи институции застават зад този проект", подчерта адвокат Колев.

Концесията на стадион Пловдив е за 30 години, инвестицията е за над 24 милиона лева, като по-голямата част от тях ще бъдат вложени в началото на периода. Освен модерните спортни съоръжения и обновената тревна настилка, стадионът ще разполага с модерни седалки за 55 хиляди зрители. 30 хиляди лева ще бъде първоначалното концесионно плащане, а след втората година ще се заплаща годишна концесионна вноска в размер на 11,4% от брутните приходи на концесионера, но не по-малко от 17 хиляди лева. 
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
24 за цял стадион, а за 1 булевард духнаха повече ("България")..и нямало пари. Този 30млн заем да го бяха взели да опавят спортната база и да привличат европейски клубове да тренират.
+1
 
 
Малко са малко парите.... ЩЕ ИМА САМО НЯКАКЪВ КОЗМЕТИЧЕН РЕМОНТ ПРЕДПОЛАГАМ. За това ли го даде общината да му пребоядисат решетките и вратите.
+3
 
 
24 000 000 лева са наистина малко.Знаете ли колко струват само 55 000 седалки,които отговарят на всички изисквания.
+2
 
 
Дано Общински съвет Пловдив узрее за идеята по създаване на АД"Стадион Пловдив" с 50% участие на общината и консорциум на инвеститора. Тогава ще е реално да заложат стадиона и да вземат нужните милиони пари за инвестиране!
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 22.01.2010 г.
+1
 
 
Не че съм навътре в нещата , но просто 24 000 000 ми се струват прекалено малко .
+2
 
 
Живея точно срещу стадиона. Просто всеки път, когато отивам на гребната ми става лошо. Да го бяха дали навремето на "брокерите",сега нямаше да е в това състояние. Софиянци няма да позволят да се пусне стадиона. Стадиона има акт 15, играл съм футбол срещу общинарите там,но така и не разбрах защо ТАТУ не пяха на стадиона. Сега гледам стърчащите пилони за осветление, счупените стъкла покрай тенис-кортовете и се надявам някога отново да гледам красив футбол на градския стадион
+4
 
 
Айде бе майна. Това ми е мечтата, да видя стадиона в целият си блясък. Все едно да имаш порше в гаража, обаче да не го караш защото нямаш пари за джанти и гуми...
+2
 
 
Не ми се мисли колко хора ще ходят на дербитата, ако се направи стадиона както трябва! Ще е лудо! Дали обаче въобще ще тръгне проекта е друг въпрос. Всеки си говори каквото иска, но стадиона продължава да се руши. Докато не видя да се работи сериозно по него няма да повярвам.
+2
 
 
Защо говорите глупости 500 хиляди щели да платят, ами тези 24 милиона които ще се инвестират от колко концерта ще ги избият, нестига че са се намерили луди да инвестират в общински имот толкова пари а и косури ще им търсите. В тази кризисна ситуация всеки един лев допълнителна инвестиция в града ни е добре дошъл. А от некомпетентните коментари на хора които нито са запознати с общинските финанси, нито са инвестирали някога лични средства в обществени проекти, няма нужда!
0
 
 
След инвестирането с един концерт ще избият годишния наем.Да не говорим че в комплекса има спортни зали за които ще се плащат наеми.Това са жълти стотинки за такъв комплекс,но въпреки всичко пак се занемарява.Това е база на която може да водят подготовка много отбори по всякакъв вид спорт.Толкова голям и концентриран спортен комплекс близко до центъра на града няма в цяла Европа,а централното място на Пловдив може да докара хиляди фенове ако националния отбор играе на стадион Пловдив.По старите фенове помнят какво шоу беше при дербитата,а сега стадиона събира повече след разширенията.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: