ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Аян Садъков: Боли ме за хаоса в Локомотив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:18 / 21.12.2009Коментари (6)4462
© Plovdiv24.bg
Много футболни специалисти в Пловдив подцениха работата на Аян Садъков през целия му престой в Локомотив (Пд), но фактите говорят много. Специалистът винаги, независимо от състоянието на клуба, е бил близо до парк Лаута и е помагал с каквото може, но го забравиха.

- Г-н Садъков, в последните дни ситуацията в Локомотив (Пд) се нажежи. Как ще коментирате интригите в любимия ви клуб?

- Първо, искам да кажа, че аз съм локомотивец, за разлика от други хора, които не искам да споменавам. Наистина боли това което се случва. Но честно казано притъпих болката си, защото това което се случва в Локомотив (Пд) не е присъщо за професионален клуб. На Лаута цари пълен хаос.

- Разбирам, че ви боли, но защо, когато бяхте наставник на „черно-белите" не разкрихте какви са проблемите?

- Надявам се на вас това да не ви се случи. Милеейки за един отбор винаги се опитваш да му помогнеш. Но едно е да си вътре в клуба, друго е отстрани. Не искам да излизам човека, който говори когато е отстрани. Просто болката е силна.

- Как ще коментирате евентуалното бъдещо назначаване на Ясен Петров като старши треньор на Локомотив (Пд)?

- Не е моя работа. Но този специалист в кавички, когато бе назначен начело на отбора, сам направи селекция от футболисти. Играчите,които му бяха необходими, не бяха наложени в отбора незнайно защо. Ще спомена само Кирил Акалски, Теодор Банев, Евертон Джилио Том, Карим Израилов и Анатоли Тодоров. Никой не бе налаган. За каква селекция говорим.

- Доколко, според вас, е виновна президентката Галя Топалова за сегашното положение на клуба?

- Никога не може да виним жена. Ще спомена само. Хора като Ясен Петров, Атанас Узунов и Христо Бонев бяха изгонени от нея. Не искам да казвам как. Сещате се за шампионатния двубой срещу Локомотив (Сф). Г-жа Топалова ги изгони за съмнение за уреждане на мачове. Ако аз съм на нейно място и ги върна пак в Локомотив (Пд) ще потърся психиатър. Ако не може да намери в София, нека ми звънне - аз познавам такива специалисти.

- След като бяхте уволнен от Локомотив (Пд) част от феновете смятат, че тактическата постройка на отбора е попречила да просперира и да постига позитивни резултати. Мнението ви?

- Не съм аз човека, който трябва да казвам как трябва да изглежда Локомотив (Пд). Само едно ще кажа - при Чушката(Иван Маринов) отбора играеше с четири леви защитника. Това не е нормално. Загубихме от Локомотив (Мз), който бе пред изпадане. Най-слабият Левски не можахме да победим на Лаута, като изравнихме с феноменален гол на Даксон в края на срещата. Радвахме се за равенство срещу Пирин, а те можеха да спечелят с разлика.

- Според ваши недоброжелатели вие не сте подготвили отбора физически за сегашния шампионат. Коментарът ви?

- Нека всеки, който разбира да отиде при нашия доктор. При последните три изследвания е доказано, че когато аз бях треньор на Локомотив (Пд) повечето от играчите, да не кажа всички, са постигнали отлични резултати на физическата подготовка. Ако не ми вярват да потърсят нашия лекар.

- Когато вие бяхте наставник на Локомотив (Пд) използвахте офанзивна схема на игра. Сега Локомотив (Пд) играе дефанзивно и не създава голови положения. Защо се стигна дотам?

- Пак ще повторя - хората които бяха след мен начело на Локо не избистряха състава, независимо, че имаха играчи. Можеха да го постигнат, но се лутаха. Ще кажа само, че футболисти, които от тях бяха оставяни на резервната скамейка, аз ги наложих в Локомотив (Пд). Няма да назовавам имена.

- Сега бъдещето на Локомотив (Пд) се спряга с налагането на юноши. Вие рядко налагахте младоци от школата в първия състав, но постигахте добри резултати. Ще успее ли с пловдивски таланти Локомотив (Пд) да просперира?

- Нямам нищо против всички футболисти, които защитават емблемата на Локомотив (Пд). Но нека не ми се обиждат футболисти като - Попето ли, или Марчев. Да те обичат Локомотив (Пд), но нито в тренировките, нито в срещите от дублиращия отбор не са го показали. Ще си кажа мнението. Бог да ни пази, ако на тези юноши се разчита, да вдигат отбора на крака.

- Сипете постоянно негативи към всички, които работят в Локомотив (Пд). Едва ли повечето са черни овце, а вие сте на бял кон. Според вас цялото ръководство ли е некадърно?

- За мен единствено Иван Петлешков е човекът, който работи от сърце за благото на отбора. Не е локомотивец, но иска да се учи. Това е правилно. Не е футболен човек, но прави всичко за да може клуба да просперира. Само такива хора ще ни оправят.

- Сега играчи като Димитър Илиев, Кирил Акалски и Дани Кики ще бъдат тартори на отбора. Мислите ли, че това е правилно?

- Ще кажа само за Митко Илиев. Аз бях човека, който го наложи в Локомотив (Пд). Ще дам пример. Пусках ги със Стойко Сакалиев в повечето контролни срещи. Да кажем в осем двубоя Стойко не вкарваше, а Митко в четири. Направете си извода.

- Публиката на Локомотив (Пд) е показател за добро бъдеще. Напоследък привържениците са раздвоени, да не кажа разтроени, затова как отбора да просперира. Какво ще ги посъветвате?

- Тук искам да отбележа, че феновете на Локомотив (Пд) не са само от дясната част на централната трибуна. Точно хората, които стоят там правят интригите в клуба. Великата публика на Локомотив (Пд) е срещу централната трибуна. Студ, дъжд, сняг - те са там. Вън, вътре - пак. Затова искам да кажа, че много ме боли за Локомотив (Пд). Може да се откажа никога да не работя за клуба, но ще бъда при хората, които винаги са подкрепяли отбора.

- Мислите ли, че има играчи в Локомотив (Пд), които развалят обстановката и се мислят за големи звезди и командват останалите?

- Мисля, че намеквате за Георги Мечечиев и Петър Кюмюрджиев. Само ще кажа, че съм убеден, че щом Наско Узунов се завърна в клуба последния ще остане, независимо че договорът му изтича.

- Нека ви попитам нещо позитивно. Предстоят Коледни и Новогодишни празници. Мечтаете ли за Локо или любимия отбор изпълнен с негативи не попада в желанията ви?

- Дали ще е Едо, Херо или аз - не е важно. Искам всичко да е обединено за благото на Локомотив (Пд) за да може публиката отново да е на стадиона, защото напоследък липсва.

Източник: в. "Меридиан мач"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Садъка не ми харесва много като треньор, но все пак е прав, че младите момчета за нищо не стават. Иначе като играч беше голям
За Локо Пловдив родих се аз!За теб тупти сърцето ми!
на 21.12.2009 г.
0
 
 
Не трябваше да го гонят още след 1вия кръг,се пак играхме срещу Цска...ако беше останал,едва ли щяхме да сме на този дерт сега.
0
 
 
Дам и той е продажник като Яшар,дойде при кинтите на брокерите!
0
 
 
Аяне паметника ти беше готов на Лаута но ти се продаде за пари на жълтите . С нищо не си по различен от Ясен дори не си толкова успешен като треньор.
+2
 
 
Аян може да е всякакъв, но е прав, че някои хора се навъртат около Локо само заради далаверката.
на 21.12.2009 г.
+2
 
 
За едно е прав човека.Ако галя наистина върне Яшар,Узунов и Бонев,значи и е запецнало релето!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: