ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Христолов: Хвърлен съм на кучетата и ми гледат сеира отстрани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 17.08.2009Коментари (0)10993
© Plovdiv24.bg
В събота, часове след поредното посегателство върху дома му от фенове на Ботев, "7 дни спорт" се свърза с президента на клуба Димитър Христолов. Той призова институциите и най-вече полицията да се намеси най-сетне и да спре изстъпленията. "Мен кучета ме яли, но стадионът е собственост на държавата и общината. Нека защитят поне държавното и общинското имущество", каза Христолов по повод нападението срещу стадиона, който сутринта преди мача с Монтана осъмна затрупан с парчета стъкла и кабарчета. След това поговорихме с Христолов и за последните събития в клуба.

- През седмицата преговаряхте с шефа на Вихрен Коко Динев за евентуална сделка с Ботев. След това Динев съобщи, че не сте се разбрали. Какво се случи?

- Динев предложи неприемливи условия и, меко казано, странни схеми. Ставаше въпрос да се подпише някакъв "нулев договор", след което той уж щял да налее в клуба 3 млн. евро. Аз му казах, че клубът си има цена от 2 млн. лв., и ако ги плати, ще подпишем сделката.

- Това ли е цената на Ботев - 2 млн. лв?

- Да, това е.

- Нали разбирате, че всъщност продавате клуб, затънал в дългове?

- Не е чак толкова затънал, ако отсреща има инвеститор със сериозни намерения. Освен това аз за 10 години съм налял в този клуб около 15 млн. лв. Сега си плащам за глупостта, разбира се.

- Преди това се говореше, че Ботев ще бъде поет от италианския предприемач Лука Помпони?

- Да, човекът имаше сериозен интерес. Той преди това е финансирал италианския клуб Пиза. Само че изпратеният от него треньор Енрико Пичиони беше посрещнат в Пловдив от феновете по такъв начин, че го отказаха. То кой няма да се откаже, като му кажат: "Ще ви избием, ще ви отрежем главите..."

- За Пичиони обаче се разбра, че е лежал в затвора във връзка с финансови злоупотреби в италиански футболен клуб?

- Това са поредните инсинуации. Истината е следната - при съдебното дело, което е било за злоупотреби на стойност около 3 млн.евро, съдията неправилно вписва сред обвиняемите и треньора Пичиони. Лежал е точно 13 дни, след това се доказва, че е невинен и го освобождават. Предлагат му компенсация от 500 000 евро. Той обаче отказва, и за да изчисти името си, завежда дело за 4 млн. евро. Вижте, той е кадърен треньор, а като футболист е играл навремето в Серия А.

- Защо тогава според вас феновете на Ботев прогониха италианците?

- Вижте, според мен целта там е да се стигне само до една сделка - тази с предишните купувачи. И затова не се допуска друга сделка. По друг начин не мога да си го обясня. Хвърлен съм на кучетата и ми гледат сеира.

- Вече обаче няма и отбор, целият тим на Ботев се разбяга?

- А на вас прави ли ви впечатление, че БФС не реагира адекватно в тази ситуация? Например картотекираха Илиян Гаров в Локомотив (Сф), без да му е разтрогнат договорът с Ботев. Същата работа с вратаря Станев във Вихрен. Преди това Тимонов и Манчев имаха действащи договори с Ботев, когато отидоха незаконно в ЦСКА. Така извъртяха нещата, че ги взеха без пари. От ЦСКА излязоха абсолютно некоректни, понеже преди това се бяхме договорили за 175 000 евро за двамата. Поне да ме бяха извикали в БФС, да бяха ме питали. Окей, виновен съм, забавил съм заплатите. Но това показва, че и в БФС вече са ни прочели присъдата.

- В крайна сметка какво е бъдещето на Ботев?

- Какво да ви кажа...Аз искам да продам клуба, ама къде са купувачите? Да не мислите, че горя от желание да се занимавам с Ботев? Проклинам деня, когато се захванах с тази работа. Само че точно в момента не бих зарязал Ботев, най-малкото заради онези фенове, които искат отбора им да го има. Надявам се възможно най-бързо да се намери купувач за Ботев.

Източник: в. "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: