ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Одобриха концесионера на стадион Локомотив, до 30 месеца трябва да завършат комплекса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:20 / 03.08.2009Коментари (0)8127
© Plovdiv24.bg
С почти пълно единодушие общинските съветници одобриха на днешната си сесия концесионера на стадион Локомотив - ПФК "Локомотив" с президент Галя Топалова, каквито бяха и предварителните очаквания. Само четирима гласуваха "въздържал се", а един се обяви против, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Само две корекции бяха предложени и безпроблемно приети от кмета Славчо Атанасов, който е вносител на точката от дневния ред. Вместо предвидените 24 месеца за реализиране на инвестиционната програма на стойност 9 500 000 лева, бяха предвидени 30 месеца + 30 дневен срок в който двете страни - концесионерът и Общината, няма да си дължат неустойки.

"Двадесет и четирите предвидени месеца текат според договора от датата на издаване на строителното разрешително. Понякога обаче процедурата по получаване на това разрешително може да се проточи безкрайно дълго време поради което е необходим срок и за това", мотивира се общинската съветничка Дани Каназирева от ГЕРБ, която внесе корекцията.

В договора са предвидени помещения от 150 кв.м. за фенклубовете на Локо. Прието беше кметът да отстоява пред концесионера те да бъдат съгласувани с изискванията на ръ

(c) ПОТВ
ководствата на фенклубовете.

"Горд съм с днешното решение на общинския съвет, в което разумът надделя над политиката. Една язва на града от 7-8 години ще бъде излекувана", коментира кметът Славчо Атанасов.

Обезпокоен от твърде честото използване на думата "ремонт" в предложената от ПФК "Локомотив" оферта се изказа доц. Божидар Хаджиев от ГЕРБ, който единствен гласува против. "Имам чувството, че това ще бъде поредната концесия съшита с бели конци. Перфектните адвокати на Галя Топалова говорят все в бъдеще време и са издокарали договора така, че никъде не се говори за нови съоръжения, а за ремонти и модернизиране", изрази опасенията си той.

"Нали за това е следконцесионният контрол?" - репликира Славчо Атанасов и в отговор на отправени нападки, че не полага големи грижи за спорта отговори, че точно в неговото управление е напът да се решат проблемите и на четирите пловдивски стадиона.

Ако до две седмици няма обжалване на взетото днес решение, веднага ще бъде подписан договорът с концесионера. От подписването на договора между двете страни започват да текат и 30-те месеца, за които трябва да бъде завършен проекта.
Още по темата: общо новини по темата: 98
06.10.2016
31.08.2016
26.08.2016
25.08.2016
23.08.2016
19.08.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: