ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Боби Димитров: До дни готова ревизията в Ботев, излизат куп нарушения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:50 / 22.07.2009Коментари (0)9874
На специална пресконференция днес бившият изпълнителен директор Борислав Димитров изнесе данни около ситуацията в Ботев и бъдещето пред клуба под ръководството на Димитър Христолов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той заяви, че клубът в момента е пред фалит и ако скоро не се направи нещо, то той ще спре да съществува.

"Футболистите, разтрогнали с Ботев са представили в прокуратурата анексите си, които реално показват какво получават и колко е ощетявана държавата. След като излезе ревизионния акт, който ще бъде за стотици хиляди левове, а той ще излезе до дни, след това ще се сезира прокуратурата и няма да има спасение за никой. Единственото нормално решение е обявяването на клуба в несъстоятелност, влизане на синдик, и отстраняване на Христолов. Синдикът ще направи оздравителна програма, нещата с които са обезпечени задълженията към държавата, плюс парите от Саидходжа и Минев, ще се ползват за да се разплати с всички кредитори и оттам нататъка това да бъде предпоставка за едно ясно бъдеще. Тогава ще може да дойде и инвеститор който знае какво взима, с какви задължения и т.н. Другият вариант е клубът да фалира и да бъде затрит буквално", каза бившият изпълнителен директор на "канарчетата".

"При разтрогването на последната група футболисти бяха спазени всички законови наредби, основаха се на разтрогването на Тимонов и Манчев през юни. По чл.327 за неполучени пет последователни заплати договорите бяха прекратени едностранно и веднага след това бяха подадени искове в районния съд, както и по чл. 222 от кодекса на труда, всички футболисти претендират за неполучени суми до края на срочните си договори. Тези футболисти вече са свободни агенти и могат да продължат другаде кариерата си. Те показаха висок морал последните месеци и буквално спасиха клуба сами от изпадане. Това че ще ги съдят във ФИФА и УЕФА са думи на лаик. УЕФА никога не е разглеждала такъв казус, а ФИФА - само ако има международен казус. От вчера и Темиле е пратил предизвестие и ще заведе дела във ФИФА, там също дело води и клубът на Мапока за 25 000 евро, което е от единствения трансфер на Христолов за 10 години", каза още Димитров.

"Анексите на футболистите са пред мен, дали е черна каса или двойно счетоводство, няма значение - става въпрос за укриване на данъци и осигуровки. Във всеки анекс има точка, според която клубът плаща една голяма сума пари, освободени от данъци и задължения към държавата. В същото време футболистите се осигуряват на минималната заплата. Освен всичко друго, самите осигуровки не се плащат, и това лесно може да се провери в НОИ и НАП. Разчитам прок


(C) ПОТВ
уратурата да се намеси. На всяка страница има подписа на един човек, той сигурно ще каже, че не е негов, но това е нормално, аз от него не очаквам да излезне като мъж и да каже истината, готов съм и на публичен диспут с него ако трябва."

"Решението е да се обяви публична продан на имоти, с които е обезпечил задълженията на клуба. Убеден съм че ще се намери инвеститор в Ботев, говорил съм, като начало има хора, които са готови да налеят първите 5-6 месеца пари в клуба, докато влезе новият инвеститор, който да поеме издръжката на клуба."

"Не е проблема дали са вдигнали мерцедеса на Христолов, важно е какво наистина се случва в клуба, а положението е критично. В момента Христолов има само един бизнес и това е единственото, от което може да изкара пари, това е неговото дело на живота и трябва да го изгоним със законови средства, иначе ще затрие клуба."

"Генерална проверка в клуба до сега не е правена, до сега. Ревизионният акт ще излезе всеки момент, до дни. Преди няколко месеца ДАНС направи проверка за приходи над 10 000 лева от договорите с Панаира и КЦМ, провериха тези два договора и имаше минимални глоби защото не бяха изпипани нещата."

"Христолов е взимал лични заеми за 150 000 лева и ги е вписвал на името на клуба. До сега е имало много хора на ключови позиции в държавата, ботевисти, и те са казвали "Заради Ботев няма да правим проблеми", но сега и тяхното търпение приключи. Кметът Славчо Атанасов също е виновен, но не само за ставащото в Ботев, а и за ставащото в спорта в Пловдив. Трябва да има реални действия, а не само да се снимаш пред една ограда, която си направил. Той нищо не е направил от това, което обеща. Кметът е един от големите виновници, не само за Ботев, а и за Локомотив. Представете си двата отбора да се борят за призовите места, колко хора ще ходят по мачовете, как ще се вдигне града и каква еуфория ще има."

"Надявам се и господин Борисов след като си нареди нещата в държавата, да се постарае такива елементи като Христолов да отидат където им е мястото. "

"Голям е шанса Ботев да фалира. Има вариант да се направи нов клуб и да се тръгне от "В" група. 99-а година по същия начин се направиха подобни неща и отпаднаха много задължения. Има вратичка клубът да си запази емблемата, името, убеден съм, че хората и привържениците ще припознаят този клуб като Ботев. Никой не иска АД-то на христолов. Има подобни примери в цял свят - Наполи, Фиорентина, виждате къде е сега, като играха в дивизиите в Италия ходиха по 40 000 души на стадионите", завърши Димитров.
Още по темата: общо новини по темата: 359
19.02.2011
07.09.2010
25.06.2010
27.04.2010
23.03.2010
18.02.2010
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Ботев отпусна 1900 билета за феновете на ЦСКА-София
Феновете на Ботев питат Платек за селекцията и нов договор на Керкез
Локо (София) пусна билетите за Ботев, призова феновете за подкрепа
Ботев насочва поглед към "Коматево"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: