ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
120 000 лв. нужни на "Ботев" за новия сезон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 09.07.2009Коментари (0)4436
© Plovdiv24.bg
Минимум 120 000 лева са нужни на ФК "Ботев" (Пд), за да стартира отборът през новия сезон в "А" група, съобщава в. "Пловдивски труд". Проблемът засега е, че клубният президент Димитър Христолов или ги няма тези пари, или засега поне отказва да си хвърля спестяванията на вятъра.

Преди гостуването на шампиона "Левски" (Сф) за мача от I кръг на 8 август канарските шефове трябва да извадят банкова гаранция от 50 000 лева, каквато БФС изисква от всичките 16 отбора от елитната група.

Освен това всички футболисти, треньори и служители в "Ботев" (Пд) си чакат заплатите за последните 5 месеца, а до старта на новото първенство броят на неполучените трудови месечни възнаграждения се очертава да нарасне на шест.

Освен това според наредбите на БФС "Ботев" (Пд) трябва да има за новия сезон минимум 16 футболисти с професионални договори при минимална месечна заплата от 700 лева.

Ако всичките 13 "канарчета", подали молби до Арбитражния съд за разтрогване на сегашните им контракти по вина на ФК, скъсат и се махнат, то в жълто-черния тим ще останат само "звездите" от набор-89, играли при паметната домакинска загуба с 0:7 от дубъла на "Локомотив" (Пд) преди месец, и триото от африканския легион - Омониго Темиле, Алфредо Мапока и Ерик Кабу.

От "старите кучета" в "Ботев" със сигурност ще остане само стоперът Васил Василев, който е засега е фаворит № 1 за нов капитан на тима.

Четири седмици преди старта на новия сезон "Ботев" (Пд) не разполага със старши треньор с лиценз "Про", с боеспособен отбор, няма договорена дори и една контрола. Под въпрос е и шумно рекламираният лагер във вилното селище "Бор" край Ракитово, тъй като собствениците му искат капаро и не вярват само на голите обещания на "честния и почтен бизнесмен" Димитър Христолов.

Тренировки с "Ботев" (Пд) от вчера поднови халфът Георги Аврамов. Той пропусна първите две занимания за седмицата по неприятен повод - погребението на баба му, която го е отгледала. С Аврамов групата на "канарчетата", тренирали и вчера под ръководството на култовия вратар Лилчо Арсов, се увеличи на 35-има. В началото на идната седмица се очаква обаче бройката да намалее драстично.

Единствената оптимистична вест от лагера на "жълто-черните" е състоянието на тревното покритие на стадион "Христо Ботев". Тревата живна под ежедневните и неуморни грижи на управителя на стадиона Стойчо Димитров и екипа му, в който новото попълнение е бащата на защитника Васко Василев. Стойчо Димитров е горд и с перфектно почистените трибуни и съблекални и е сигурен, че "Ботев" няма да има проблем с лиценза за стадиона за новия сезон в "А" група.

Източник: в. "Пловдивски Труд"

Още по темата: общо новини по темата: 114
11.10.2009
07.10.2009
18.09.2009
12.09.2009
08.09.2009
05.09.2009
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: