ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Димитър Христолов: Нека БФС веднъж да защитят бедния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 26.06.2009Коментари (0)7554
© Plovdiv24.bg
- Г-н Христолов, каква е истината около трансферирането на Тимонов и Манчев в ЦСКА?

- Истината е, че се вършат беззакония и безобразия. Двамата футболисти имат все още действащи договори с Ботев и по силата на всички нормативни документи на ФИФА, УЕФА и БФС са наши футболисти. Нямат право да контактуват с който и да било друг клуб, камо ли да ходят в ЦСКА! Договорът на Тимонов е за още една година, Манчев има за още две. Това са договори, които все още са в сила. Въпреки това от вторник двамата са в ЦСКА, минали са медицински прегледи. Чета, че ще заминават на лагер с ЦСКА в Австрия. Това е опит да ни откраднат футболистите, но този път няма да го допусна. Две години поред Левски ни завлича с играчи, последния път беше с Георги Христов. Сега и ЦСКА почна да работи по този недостоен начин.

- От ЦСКА обаче твърдят, че двамата ще разтрогнат договорите си на арбитража?

- Ами като ги разтрогнат, тогава да ги вземат. Само че аз мога да ви кажа, че нямат основание за разтрогване.

- Нали не са взимали заплати?

- По-точно е да се каже, че не се явиха да си ги вземат. Понеже се напатих от такива изпълнения, аз им изпратих още преди доста време нотариално заверена покана да дойдат да си получат парите на определена дата. От тяхна страна се получи отговор, че са уведомени. На същия ден те не се явиха. Всичко това го имам документирано, нотариално заверено и ще го представя на арбитража. Отказът на футболист да си вземе заплатата не е основание за разтрогване на договор.

- Първоначално се смяташе, че сте договорили трансферите на двамата в ЦСКА?

- И аз смятах така. Истината е следната - още преди месец и половина се бяхме разбрали с ЦСКА, че тези двама футболисти ще бъдат трансферирани при тях срещу съответното заплащане. През това време обаче от ЦСКА са се срещали с тях доста подло зад гърба ми и са ги увещали да отидат в ЦСКА, а клубът да се опита да ги вземе без пари, като си разтрогнат договорите. Много некоректна история.

- Вие как реагирахте?

- Първо чаках от ЦСКА да се обадят, за да се разберем окончателно по трансферирането и да подпишем договора. Вместо това във вторник научих, че Тимонов и Манчев вече са в ЦСКА, минават изследвания. Нито сме подписвали договор за трансфер, нито дори са ме питали. Обадих се на Любо Пенев, казвам му - вие не сте коректни, това е опит да измамите Ботев! Той ми отговаря да не го замесвам в такива неща. Сега ще отнеса въпроса до БФС, вече съм написал жалба. Вие чували ли сте футболист, който има договор с един клуб, да отиде в друг просто ей така?

- Със самите футболисти разговаряхте ли?

- Търсих ги, но не си вдигат телефоните. Крият се от мен. Това са абсолютни неблагодарници! Манчев го направихме играч от нищото, Тимонов и нещо. Изиграха два-три силни мача през пролетта и решиха, че са големи звезди.

- ЦСКА изглеждаше важен партньор на Ботев, след като през зимата им продадохте Саидходжа и Минев. Твърди се, че тази сделка е на стойност половин милион евро. Какво стана, плащат ли ви от ЦСКА поне тези пари?

- Трябваше да платят на 12 май, но още не са превели нищо. Извиняват се, че имали някакви проблеми, а в същото време подло отмъкват играчите зад гърба ми.

- От ЦСКА съобщиха обаче, че заради дълговете на Ботев имат нареждане от НАП да превеждат парите за Саидходжа и Минев в агенцията, а не във футболния клуб?

- Вижте, това от НАП е пожелателно и няма задължителен характер. Освен това аз мисля, че ако проверите в НАП, ще се окаже, че и на тях не са платили. Е, какво е това - на Ботев не плащат, на НАП не плащат и в същото време ни измъкват още футболисти?! Голям позор.

- Не се обиждайте, но Ботев в момента прилича на разграден двор. В тази ситуация е много лесно да се отмъкват играчи?

- Добре де, ама редно ли от сиромаха и ризата от гърба да смъкват? А и не сте съвсем прав. Вярно е, в тежко положение се намираме. Но фактите са два - Ботев остана в "А" група и получи лиценз за следващото първенство. Оправяме се както можем. Състезателните права на тези двама футболисти са част от нашите активи. Ако ЦСКА беше постъпил почтено, както се договаряхме преди месец и половина, щяхме да им продадем Тимонов и Манчев, а с получените пари да се финансираме.

- Какво очаквате от БФС за жалбата, която възнамерявате да подадете?

- Очаквам адекватна реакция. Нека веднъж защитят бедния, когато правото е на негова страна. Иначе ще излезе, че се обслужват само интересите на определени клубове, дори когато не са прави.

Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 114
11.10.2009
07.10.2009
18.09.2009
12.09.2009
08.09.2009
05.09.2009
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Черно море притеснени от съдията на мача с Ботев
Красиви кадри от дрон! Монтират емблемата на ПФК Ботев на "Колежа"
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: