ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фенклубовете на Ботев с официална позиция защо бойкотират дербито
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 09.06.2009Коментари (0)9608
© Plovdiv24.bg
Феновете на Ботев Пловдив, които обявиха вчера, че няма да присъстват на дербито в знак на протест, излезнаха днес с официална декларация, в която заявяват причините за този протест. Публикуваме декларацията, изпратена ни от Обединения фенклуб и Фенклуб 1912, без редакторска намеса:

Ние, феновете на футболен клуб Ботев Пловдив, продължаваме борбата в името на футбола в Пловдив, за да спасим града си и да изгоним натрапника Христолов.

Повече от 9 години не сме се отказали от войната водена срещу агонизиращата селска структура в нашия клуб и правим всичко възможно да променим ситуацията по всякакъв възможен начин.

Ние обединените зад една кауза фенове няма да сведем глава пред нищо и никого и ще отстояваме правото си да видим най-стария отбор в страната с истинското му лице, а именно там сред водещите клубове в страната.

През последните три месеца любимият ни клуб бе докаран от лицето Димитър Георгиев Христолов до безпрецедентен в своята история финансов колапс, който поставя на карта не само професионалния статут, но и самото съществуване на ФК Ботев Пловдив. Независимо от целия медиен шум и обществен натиск, той демонстрира непонятни за нормалното човешко съзнание арогантност, цинизъм, наглост, спрямо всички, които основателно го критикуват, също така и към институциите в Република България.

Ние повече не желаем името на клуба ни - една от емблемите на българския футбол - да се свързва с името на този изцяло компрометиран човек, както и с неговата безочливост и безнаказаност!

За това този път ще бойкотираме така нареченото дерби на Пловдив и призоваваме към съпричастност всички фенове милеещи за отбора и нека никой не влиза на порутения стадион. Цял сезон бяхме на страна от случващото се в клуба ни, спряхме организираните пътувания, спряхме подкрепата в името на славната идея, спряхме да даваме импулса и динамиката от трибуните. Нека сега всички които милеят за футбола в България, които са се радвали на малкото качествени мачове в нашето първенство да разберат, че футбола умира с всеки изминал ден и освен мръсотия, порутени стадиони и уредени мачове в БГ футбола все още има фенове които ще отстояват своята позиция.

Дано по този нестандартен начин за българските ширини успеем най-после да събудим държавната и местната власт и да се намесят във името на спорта и доброто бъдеще, защото и те са преходни като Селския и един ден никой няма да си спомня за тях.

Макар и в началото идеята за начина на протест да не намери единна позиция в нашите редици, след неспортсменската постъпка на нашите съграждани в мача им серещу Вихрен вече няма и човек който да е на по-различно мнение. Тази тяхна постъпка на лека жена доказа, че Локомотив вече не е пловдивски отбор и това обезличава смисъла на предстоящия мач. Да мразиш Ботев повече отколкото да обичаш своя собствен отбор е равносилно на твърдението, че "Бивши курви няма".

За това ние които сме горди с футбола в града си няма да спонсорираме натрапниците от локомотив, които приличат повече на махаленско отборче от колкото на отбор достоен за дерби и уважение.

Поради тези причини взехме следните решения:
1.Няма да присъстваме на порутения стадион и няма да има организирано шествие.
2.Средствата за този мач които бяха отделени от нас ще отидат в помощ на нуждаещите се деца от региона.
3.Призоваваме нито един фен да не си купува билет за мача
4.Знамената ни ще останат обърнати в знак на протест.
5.Стюарди около и в стадиона ще следят за дадените указания и мирно ще може всеки фен да се консултира с тях за всички събития които ще се случат преди, по време и след мача.

НЕКА ЗАЕДНО СПАСИМ ЧЕСТТА НА БОТЕВ И ПЛОВДИВ
Фен клуб Ботев 1912
Обединени Бултрас

Още по темата: общо новини по темата: 42
18.06.2009
15.06.2009
14.06.2009
13.06.2009
13.06.2009
13.06.2009
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
КПБП: Чака ни лято с много емоции и отговорности
Ботев започва селекцията за Лига Европа с френски защитник
Ботев вдига бюджета за Европа
Основен играч на Ботев с повиквателна за националния отбор
Заслужено! Ботев отпразнува луксозно спечелената купа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: