ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица тръгна към "В" група след драматична загуба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:54 / 30.05.2009Коментари (0)5060
Марица допусна изключително неприятна загуба с 1:2 в директен двубой за оставане в групата с Волов Шумен. "Кършиаклии" бяха по-добрият отбор на терена, но не успяваха да достигнат до много голови възможности, а в няколкото по-чисти ситуации пред гола нямаха късмет. За сметка на това гостите вкараха с единственото си положение през първата част, а победния гол падна в продължението на мача.

До почивката маричани владееха инициативата, държаха повече време топката и имаха териториален превес. Гостите от своя страна опитваха да атакуват, но не успяваха да преминат защитата на Марица. В нападение "жълто-сините" често достигаха вратата на гостите, но за пореден път нямаше кой да вкара решителния удар, като на няколко пъти остри центрирания преминаваха през наказателното поле без никой да засече топката. След центрирания пък Марица не достигна до нищо сериозно, като най-добрата възможност се откри пред Иван Димов, но ударът му с глава попадна право в ръцете на вратаря на гостите. На няколко пъти халфовете на Марица опитваха далечни удари, но също нямаха шанс. Гостите пък успяха да вкарат с единствената си реална възможност за гол, след глупава грешка в защита. След центриране от статично положение отляво, топката прехвърли цялата защита и попадна в Николай Миланов от гостите, който необезпокояван от 5 метра вкара за 0:1.

След почивката Марица продължи с натиска си и логично стигна до гол. Негов автор стана Иван Димов в 65-ата минута. Защитникът засече с глава добро центриране на Стефан Учиков и успя да изравни резултата. Съдията пък подмина сто процентова дузпа за Марица. Емил Стоев нахлу в наказателното поле и бе подкосен с шпагат с двата крака, но реферът Ивайло Стоянов подмина положението. За да бъде нещастието в жълто-синьо пълно, в продължението на мача гостите успяха да достигнат до победата след гол на Божидар Илиев.

Директните противници на Марица пък постигнаха победи и това утежни още повече ситуацията на дъното. Миньор Раднево победи с 3:2 Локомотив Стара Загора и се измъкна с 30 точки. Волов също има 30, а Марица са едва с 26, два кръга преди края. Единствената добра новина за маричани е фактът, че Черноморец Балчик завърши наравно 2:2 с Любимец и остана с 25 точки на последно място. Именно край морето, в Албена, където Черноморец домакинстват, е следващия мач на Марица другата седмица.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Най-квалифицираният треньор в Марица празнува днес
Четвърта раздяла в Марица! Напусна рекордьорът по мачове от последните 2 сезона
Пловдивски футболист с култов танц в съблекалнята след победен гол в Литва
Марица се раздели с трима опитни футболисти още преди края на сезона
След Локо и Ботев - още един пловдивски отбор загуби мача си
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: