ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спартак загуби с 2:3, но този път с игра срещу Берое
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:00 / 16.05.2009Коментари (0)3219
Спартак Пловдив показа, че може да играе футбол и надигра лидера и сигурен нов участник в "А" група Берое. "Гладиаторите" обаче изтърваха куп положения и нямаха шанс пред гола, и в крайна сметка загубиха с 2:3. Все пак "синьо-белите" доказаха, че могат да играят футбол след поредицата неубедителни игри срещу пълни аутсайдери от дъното на таблицата.

Срещата бе много динамична и интересна. Първото по-опасно положение бе пред вратата на Стоян Здравков. След диагонално центриране, Ивайло Паргов стреля с глава и топката малко изненадващо прехвърли вратаря на Спартак и тупна на горната греда, след което излезе в аут. До 30-ата минута това бе единственото положение за Берое, като Спартак доминираха в играта, но не стигнаха до чисто положение, въпреки че владееха повече топката. В 29-ата минута все пак "гладиаторите" достигнаха до гол. След корнер и несигурна игра в защита, Иван Мекиков стреля силно във вратата на Берое, там Даниел Белчев парира удара му, но топката попадна право в Георги Стоянов, който от непосредствена близост остави вратаря на гостите безпомощен.

Само две минути по-късно обаче Берое върнаха гола. След добър пробив на ветерана Костадин Видолов и центриране почти от аутлинията, защитата и вратаря на Спартак допуснаха колективна грешка и отблизо изгледаха как Слави Жеков добута топката във вратата на "гладиаторите" без особена съпротива. Въпреки гола обаче Спартак продължиха да бъдат по-добрия тим и стигнаха до две много добри възможности, които не успяха да реализират. Първо след красива комбинация топката попадна у Пламен Коларов, който със силен шут от 20-ина метра можеше да изведе отново домакините напред, но топката мина на педя над горната греда. Две минути по-късно, в добавеното време от първата част, центриране отдясно попадна в непокрития Красен Трифонов, който направи уникален пропуск и от 4-5 метра с акробатичен удар би право във вратаря на гостите, който не помръдна. В последната минута Иво Паргов от гостите падна за дузпа, но съдията видя добре ситуацията и му показа жълт картон за симулация.

Второто полувреме старозагорци изравниха играта, но отново положенията бяха за Спартак. Георги Стоянов изтърва добра възможност в 58-ата минута. В 65-ата обаче Берое излезе напред в резултата. Точен бе Петър Димитров с красиво воле след центриране отляво на Стоян Здравков. Спартаклии продължиха с атаките и пропуснаха няколко добри шанса до края. Все пак три минути преди края Красен Трифонов успя да изравни. След няколко паса в средата, Красен успя да се откъсне и да преодолее вратаря на гостите за 2:2. Драмата обаче не беше свършила. Малко по-късно Атанас Атансов сякаш игра с ръка в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията, въпреки протестите на играчите на Спартак. Малко по-късно и Иван Площаков нямаше шанс след опасен шут.

И когато изглеждаше, че двата тима ще завършат 2:2 и Спартак ще съжаляват за изпуснатата победа, Берое успя да излъже "гладиаторите" и да вкара трети гол за 2:3. След отчаяно центриране в края и разбъркване в наказателното поле Слави Жеков успя да ритне топката и да вкара победния за старозагорци гол.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак стиска палци за Несебър, битката ще е до самия край
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Пловдивчанин свири дербито Спартак - Ботев в Трета лига
Честит рожден ден на един от най-емблематичните пловдивски треньори!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: