ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица надигра Свиленград, но падна с 1:2, пак в опасност на дъното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:06 / 04.04.2009Коментари (0)2913
Рангел Абушев продължава да бележи за Марица, но неговите голове не са достатъчни
Марица загуби мача си от 19-ия кръг на Източната "Б" група със Свиленград с 1:2 на собствения си стадион, въпреки че напълно превъзхождаше съперника си. Момчетата на Манол Георгиев изпуснаха куп голови положения, а имаха и сериозни претенции към главният рефер Стефан Павлов. След тази загуба Марица остава на 13-а позиция, но отборите под "жълто-сините" са вече по-близо, след победата на Волов над Несебър с 1:0.

Марица започна по-активно срещата, като в първите 5-10 минути владееше повече топката, но не успя да създаде нищо сериозно. В началото единствено Емил Стоев можеше да застраши противниковият вратар, но падна в наказателното поле в единоборство със защитник. Почти през целия мач Бадема тормозеше отбраната на гостите с пробиви, но не успя да се изведе в чисто голово положение, губейки топката в последния момент. Малко по малко гостите успяха да изравнят играта и дори да създадат няколко опасности пред вратата на Скорчев. При една от атаките Кирил Дяков бе спънат от Владо Байрев и главният рефер Стефан Павлов отсъди дузпа. Зад топката застана потърпевшият Дяков, който с точен удар изведе гостите напред - 0:1.

В следващите минути Марица се хвърли да изравнява резултата. В 34-ата минута при едно разбъркване Емил Стоев отбеляза гол, който обаче бе отменен. След центриране вратарят Илия Николов се сблъска със свой съотборник, топката попадна на главата на Рангел Абушев, който стреля в гредата, след което тя попадна в Стоев, който вкара от два метра. При удара на Рони
© Plovdiv24.bg
обаче Бадема е бил в положение на засада. В последвалото изпълнение на удара пък вратаря на гостите се забави, заради което получи жълт картон.

"Жълто-сините" все пак успяха да изравнят преди почивката с пореден гол на Рангел Абушев. Той бе оставен непокрит в наказателното поле след едно центриране и с точен удар по диагонала преодоля Илия Николов за 1:1. В 43-ата минута отново Рони можеше да вкара втори гол, след пас, успореден на голлинията на вратата на Свиленград, но защитниците на гостите успяха да избият топката пред крилото на Марица.

През втората част пловдичани взеха изцяло инициативата в мача. Още в началото нападателите в жълто-синьо започнаха с опитите си да вземат победата с постоянни атаки и центрирания в наказателното поле на Свиленград. Нападателят Емил Стоев отново имаше чисти положения, като на два пъти не успя да изведе Марица напред след добри намеси на вратаря на гостите. С пропуски се отчетоха Димитър Байрев, Рангел Абушев и Йордан Николов. Противно на логиката обаче Свиленград излезна напред. Голът отново бе дело на капитанът им Кирил Дяков, който вкара с точен удар от 25 метра по диагонала. В края на мача имаше и спорно положение, при което Емил Стоев бе повален в наказателното поле в идентична ситуация, като дузпата за Свиленград, но реферът си замълча.

Съставът на Марица: Теодор Скорчев, Пламен Крачунов, Владимир Байрев, Васил Стефанов, Камен Апостолов, Стефан Учиков, Емил Стоев, Димитър Байрев, Цветан Йотов, Тодор Тодоров, Рангел Абушев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Най-квалифицираният треньор в Марица празнува днес
Четвърта раздяла в Марица! Напусна рекордьорът по мачове от последните 2 сезона
Пловдивски футболист с култов танц в съблекалнята след победен гол в Литва
Марица се раздели с трима опитни футболисти още преди края на сезона
След Локо и Ботев - още един пловдивски отбор загуби мача си
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: