ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (24) | Вчера (28)
Емоционално! Георги Христов приключи, обяви с какво ще се занимава в САЩ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:01 / 11.01.2019Коментари (0)6084
Бившият футболист на пловдивските Марица и Ботев Георги Христов официално сложи край на спортната си кариера. Само 24 часа след 34-ия си рожден ден нападателят обяви, че е време да окачи бутонките на стената след над 360 официални мача.

От 2013 година досега Христов играеше в САЩ за Тампа Бей Роудис – тим, който се състезава в Северноамериканската футболна лига. До миналата година тя се считаше за втора дивизия в страната (наред с Обединената футболна лига /Юнайтед Сокър Лийг/), но загуби този статут през 2018-а, а правните битки в тази връзка доведоха до отменяне на целия сезон, информира Спортал.

Ето какво написа на английски език Христов в профила си в Инстаграм:

След 14 години в професионалния футбол, взех решение да се откажа". 366 професионални мача и 127 гола. Решението ми може би е изненада за мнозина, но за мен е чувство, което усещам повече със сърцето, отколкото с ума си.

Има няколко мига, които са ключови за мен, както е при всеки футболист. Първият е, когато станах голмайстор на втората дивизия в България с отбора, който ми даде първите стъпки и ми позволи да стана истински професионалист.

После идват миговете като голмайстор на елитното първенство в България с един специален клуб, който има специални фенове.

Спечелих и титлата с клуба, който обичах, докато растях, и за който си мечтаех да играя. Наскоро станах голмайстор за всички времена на най-стария съществуващ футболен клуб в САЩ. Всичко това е невероятно, но не беше лесно. О, не, ни най-малко.

И, да, падал съм, но всеки път съм се изправял. Както при повечето играчи, и на мен ще ми липсват най-много миговете в съблекалнята. Това е най-хубавият офис в света и там създадох приятелства за цял живот. 

Сега очаквам с нетърпение да стартирам своята академия (ще бъде много скоро) тук в Тампа Бей, където искам и ще направя най-доброто, за да помогна на децата да постигнат своите футболни мечти и да им предоставя шанса да отидат и опитат късмета си отвъд океана.

Освен това ще дам началото на своята мечта да правя и продуцирам музика – нещо, което оставих настрана от дните ми на тийнейджър. Плюс още един куп неща, за които така и не оставаше време. 

Има толкова много хора – от първия до последния ми ден в играта – на които искам да благодаря. Треньори, играчи, служители, фенове – на всички вас благодаря. Специално за моя първи треньор Огнян Атанасов, който работи с мен като дете преди 20 години: ти ме направи това, което съм като футболист."

"Ако има някакъв съвет, който да дам на младите играчи, то е да слушат треньорите си и по-опитните съотборници. Това, което ми помогна най-много, бе, че бях добър слушател и моето его не беше проблем, когато трябваше да изпълня заръките. Израснах редом до много по-добри и по-талантливи играчи, които така и не стигнаха до професионалното ниво, защото просто искаха да правят свето.

На моята най-голяма гордост – жена ми Теодора, децата ми Божидара и Кристиан, татко ми Георги, брат ми Христо и майка ми Иванка, които страдаха заедно с мен във всяка една минута: обичам ви всички! Благодаря на всички, които ми помогнаха в хода на това пътуване".

Още по темата: общо новини по темата: 633
19.10.2019
05.06.2019
31.05.2019
30.05.2019
29.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Черно море се надъхва за мача с Локо
Ботев с последна тренировка преди Славия
Браво! Янаки Милев се класира на полуфинал в Турция
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: