ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев стартира ударно контролите, Шопов с гол при дебюта си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:04 / 23.06.2018Коментари (9)12049
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) стартира ударно контролите през лятната подготовка. Възпитаниците на Николай Киров - Белия разгромиха втородивизионния Ботев (Гълъбово) с 4:0 в Коматево.

Новото попълнение Васил Шопов, Тодор Неделев, юношата Благовест Данчев и бразилецът Фелипе Бризола се разписаха сред голмайсторите.

Още в 4-ата минута Филип Филипов намери Васил Шопов в наказателното поле и атакуващият футболист стреля, но вратарят на гостите спаси. Секунди по-късно Иван Винков бе изведен сам срещу Мартин Димитров, а стражът на "канарчетата" се намеси великолепно и отрази удара с крак.

В 11-ата минута резултатът бе открит. Момчетата на Николай Киров организираха продължителна атака, в края на която Филип Филипов центрира отдясно, а Васил Шопов изпревари защитник и стреля към вратата, пращайки топката в мрежата за 1:0.

В 23-ата минута Шопов бе близо до втория си гол, след като получи изваждащо подаване от Лъчезар Балтанов, но ударът му от 20 метра мина на метър от страничната греда. В 33-ата минута Тодор Неделев преодоля защитник и стреля от средна дистанция, но покрай вратата.

Минута по-късно Серкан Юсеин получи топката в наказателното поле и шутира от чиста позиция, а топката се отклони от тялото на защитник и излезе в корнер. В 42-ата минута Тодор Неделев отправи мощен удар от 25 метра, който затрудни максимално стража на гостите от Гълъбово и топката влетя във вратата за 2:0.

След по-малко от 120 секунди Неделев отправи нов топовен изстрел, който този път бе избит от стража. В заключителните секунди на първата част Лъчезар Балтанов се пребори за топката в наказателното поле и пусна надясно към Милко Георгиев, а крилото от близка дистанция стреля покрай целта.

На почивката в състава на "канарчетата" бяха извършени редица промени, като в игра се появиха и доста юноши на клуба. Неофициален дебют с екипа на Ботев записа и Костадин Ничев, който се изявяваше на терена като десен защитник.

В 57-ата минута именно Ничев проби по десния фланг и центрира към Фелипе Бризола, който стреля много неточно. Минута по-късно Кристиан Добрев преодоля защитник и пусна към Бризола, а халфът шутира от точката на дузпата, но вратарят на Гълъбово изби. 

В 74-ата минута авансът на "канарчетата" стана класически. "Жълто-черните" изпълниха корнер, след който се получи кратко разбъркване, Благовест Данчев се пребори за топката и отблизо отбеляза дебютното си попадение за 3:0.

В 80-ата минута Кристиан Добрев напредна и след като остана срещу вратаря на гостите пусна топката покрай него, но бе затворен от притичал защитник и стреля в тялото му. В ответната атака Реджеп Халил се озова на чиста позиция в наказателното поле на "канарчетата" и стреля, но Иван Чворович скъси дистанцията с нападателя и спаси.

В 83-ата минута роденият през 2002 година Станислав Шопов пусна великолепно извеждащо подаване към Милко Георгиев и крилото прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

Такава обаче нямаше в 87-ата минута, когато Атанас Ташолов изпрати дълга топка в половината на "белите", Фелипе Бризола изкочи зад защитата и останал сам срещу вратаря прати технично кълбото покрай него, фиксирайки крайния резултат.

Следващата контрола на Ботев е на 27.06 срещу Верея (Стара Загора).

Стартовият състав на Ботев: Мартин ДимитровЙордан МиневФилип ФилиповСеркан ЮсеинДимитър Пиргов, Кристиан Димитров, Тодор НеделевЛъчезар БалтановВасил ШоповМилко Георгиев, Дуде Ндонгала.

През втората част в игра се появиха: Иван ЧворовичРадослав Терзиев, Фелипе Бризола, Костадин Ничев, Атанас Ташолов, Кристиан Добрев, Станислав Шопов, Атанас Янков, Благовест Данчев, Радослав Апостолов.
Още по темата: общо новини по темата: 93
27.08.2018
21.08.2018
21.08.2018
20.08.2018
20.08.2018
19.08.2018
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе има един тук постоянно в нашите теми, не е ли време да си пусне една молба да стане фен на Ботев? Да, ама надали! Цигани не приемаме.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (6)
0
 
 
Харесаха ми и в двата варианта на състава в двете полувремена. Титулярите още набират полека форма. За младите мога само хубави думи да кажа! Бих отличил от тях Радо щайгата, Слави Шопов, голмайстора Благовест Данчев, Крис Добрев...А Милко Георгиев изкара цял мач. Вероятно го готвят да е в групата за официалните мачове. На това ми замириса - ще има да говорим занапред и за това момче! За Васил Шопов е повече от ясно - напълно завършен футболист, с много добра техника, с добър поглед върху терена и много добри отигравания...Това за доброто виждане на момента в играта важи и за малкия Шопов - Слави!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: