ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (8) | Вчера (21)
Състезание "Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" се проведе в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:52 / 31.05.2018Коментари (0)3400
Над 200 деца се забавляваха в днешното спортно събитие, организирано от пловдивската дирекция на МВР в зоната на Младежки център на гребния канал. Състезанието “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" се проведе между отборите на СУ “Св. Паисий Хилендарски", СУ “Черноризец Храбър" и ОУ “Алеко Константинов". Стартът му бе даден от директора на полицията старши комисар Атанас Илков, а по време на игрите участниците получиха подкрепа от своите съученици и ръководствата на училищата, както и от гостуващи деца от ОУ “Васил Левски" в село Рогош.

Първоначално отборите премериха сили в слаломно бягане и дърпане на въже. В последния етап обаче, състезателите от трите училища играха в смесени двойки и заедно изписаха изречението “Децата на Пловдив обичат да спортуват". Така те доказаха, че освен бързина, точност и сила, притежават колективен дух и качества като съобразителност и интуиция. 

Игрите преминаха под зоркия поглед на жури, в чийто състав бяха трима изявени пловдивски спортисти – футболната легенда Петър Зехтински, капитанът на женския волейболен отбор “Марица" Радосвета Тенева и шампионът по киокушин карате Александър Команов. Оценяващи бяха и изпълнителният директор на Съюза на пивоварите в Репубика България Ивана Радомирова и инспектор Зорница Шуманова, член на секретариата на Националния съвет по превенция на престъпността.

Заради изключително доброто си представяне и трите училища се класираха наравно и отборите им получиха купи, а самите участници -  предметни награди, медали и грамоти.

За доброто настроение на състезателите и публиката се погрижиха  мажоретен състав от СУ "Любен Каравелов“ с хореограф Гергана Генчева и  фолклорен ансамбъл "Тракийска младост“ от същото училище с диригенти Мария Найденова и Георги Найденов. С грациозно изпълнение се представиха децата от клуб по спортни танци “Алекс" при СУ “Черноризец Храбър" с ръководител Петко Скачков, а умения по бойни изкуства показаха най-малките практикуващи от клуб “Да Дао“ с инструктор сохай Стойчо Яковски.

Сред официалните гости бяха секретарят на Националния съвет по превенция на престъпността Денислав Донков,  Георги Титюков -  заместник-кмет  "Спорт, младежки  дейности и социална политика“ при Община Пловдив, началникът на Регионално управление на образованието Иванка Киркова и президентът на волейболен клуб “Марица" Илия Динков.

Основният награден фонд бе осигурен от Съюза на пивоварите в Република България. Допълнителни награди – по две топки, училищата получиха от пловдивските футболни  клубове “Ботев" и “Локомотив".

В края на събитието всички деца имаха възможност да разгледат отблизо оборудването на служители от сектор “Специализирани полицейски сили" и ползваните от тях моторни превозни средства – бусове и мотори. Особен интерес предизвика демонстрацията със служебно полицейско куче и специализирания автомобил на пожарната.

Кампанията “Спортът е по-добрият начин децата да пораснат" е част от дейността на  Главна дирекция “Национална полиция" за превенция на правонарушения, извършени от младежи. Тя е заложена като приоритет за изпълнение на целите на Националния съвет за превенция на престъпността. Осъществява се във връзка със сключено споразумение със Съюза на пивоварите в Република България за реализиране на спортни дейности, насочени към популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите като средство за избягване на вредното въздействие на употребата на алкохол или забранени вещества. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Опашка за билети на стадион "Христо Ботев"
Манчестър Сити и Челси връщат магията на ФА Къп на "Уембли"
Иновативно: Дубълът на Ботев играе в събота от 20 часа
Един гол дели Спартак от голямо постижение
БФС с призив: Мисли, преди да публикуваш!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: