ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо и Торино с проект за съвместна академия, ето подробности
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 18.01.2018Коментари (6)6065
Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб "Торино". Представителите на елитния италиански клуб, който е бил 7 пъти шампион на Италия, гостуват на колегите си от Локомотив Пловдив.

Делегацията бе ръководена от главния координатор на ФК "Торино" Теодоро Копола. Той бе придружаван от шефът на футболната академия в Торино Марко Ритцери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източните държави Фабрицио де Микеле.

От българска страна на срещата присъстваха генералният директор на Локомотив Пловдив Кузман Маринков, спортният директор Чавдар Цветков и директорът на клуба Румен Руйчев, както и главният секретар на Областна администрация Борислав Димов.

Гостите от Италия споделиха, че идват в Пловдив, за да проучат възможностите за реализиране на съвместен проект за създаване на детска школа и футболна академия, в която ще се обучават спортни таланти. Те не скриха, че философията на "Торино" е насочена към младите и основната цел на клуба е да даде възможност за израстване на децата и изграждането им като пълноценни личности с ценностна система.

Академията ще бъде от затворен тип и ще предлага училищно обучение, спортна подготовка и пълен пансион за децата, които бъдат селекционирани. Обучението ще бъде на реципрочен принцип, като в пловдивската академия ще гостуват италиански треньори и преподаватели, а български спортни експерти ще могат да споделят своя опит с италианските спортисти.

Талантливите деца ще имат възможност за реализация, като за целта ще бъдат организирани футболни турнири в Торино и Пловдив.

Г-н Копола заяви, че подобни академии, които използват тяхната методология на обучение, са изградени в 53 града в Италия, както и по една в Бразилия и Албания. Той изтъкна, че заедно е екипа си са готови да направят уъркшоп и да представят концепцията си за футболна академия пред пловдивската общественост и родителите на талантливи деца.

Областният управител приветства идеята, като подчерта, че самият той е спортист, възпитаник на Спортното училище в Пловдив и е наясно колко важен е начинът, програмата и методологията, за развитието на децата, не само като спортисти, но и изграждането им като пълноценни личности.

Той предложи на гостите да посетят училището, в което са се обучавали едни най-големите спортни звезди на България. Здравко Димитров обеща пълно съдействие, а гостите от Торино му подариха спортен екип на клуба.

Още по темата: общо новини по темата: 272
10.06.2019
06.06.2019
04.06.2019
28.05.2019
26.05.2019
25.05.2019
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
С черно-бял екип не играеха ли съгражданите на "Торино" - "Ювентус"?
Сподели какво ново....
на 19.01.2018 г.
0
 
 
И пак площад Централен ще бъде залят с черно - бели знамена и шалчета !
+4
 
 
Така се работи в Локомотив Глобално,строят се терените в Тракия и Акадеията заработва:)))
+3
 
 
Торинци били придружавани от екип на спешна помощ, обяснили им, че линейките в Пловдивско няма да смогнат да окажат първа помощ на Коматево...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: