ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (21)
Млад спортист №1 на Пловдив: Трябва да си стъпил здраво на земята, след това идват успехите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 06.01.2018Коментари (1)3713
© Plovdiv24.bg
Александра Начева изпрати най-успешната година в спортната си кариера. Талантливата пловдивчанка спечели сребърен медал в тройния скок на Световното първенство за девойки до 18 години в Найроби (Кения) с нов национален рекорд за възрастта, нареди се четвърта на еврошампионата до 20 години в Гросето и заслужено зае втората позиция в анкетата за най-добър млад спортист на България за 2017 г. Алекс бе определена и за Най-добър млад спортист на Пловдив за 2017 година. Възпитаничката на треньора Стойко Цонов даде обширно интервю за Спортал.

- Александра, изпращаш една изключително успешна година, за която може би в началото не очакваше да се развие толкова добре. Доволна ли си от 2017-а?
- Доволна съм от всичките си успехи, може би не съм успяла повече. Второто място ме удовлетворява напълно. Наистина не очаквах толкова много успехи през тази година, всичко стана изведнъж. За една година попаднах във всякакви класации, което за мен е ново изживяване.

- Виждам, че оставаш скромна и не летиш в облаците. През лятото треньорът ти Стойко Цонов каза, че е много важно да те задържи на земята и очевидно е успял да го направи.
- Нямам как, трябва да си здраво стъпил на земята, а след това ще дойдат и успехите.

- През 2018-а година предстоят няколко големи първенства - Световно до 20 години, Европейско до 18 и Младежки олимпийски игри. Кое състезание ще преследвате най-много, тъй като Младежката олимпиада е в края на годината и ще си доста изморена от сезона?
- Не знам какво мисли треньорът ми, но аз бих искала да се представя много добре на Младежката олимпиада, защото това е голям форум с много спортове. Аз лично бих се концентрирала най-вече върху нея.

- Тази година видяхме, че успя да се събереш за две големи първенства само с една седмица разстояние между тях - спечели сребърен медал на Световното до 18 години и остана на крачка от отличие на Европейското за старша възраст, но за 2018-а говорим за три големи състезания през годината. Ще успееш ли да си на ниво и на трите или пък може да пропуснеш някое от тях?
- Ще се доверя на преценката на моя треньор, каквото реши той. Аз само слушам и изпълнявам. Ще участваме, където каже той, за да може в най-важните състезания да съм в най-добрата си форма.

- След дълго чакане зала "Фестивална" (вече "Аскс Арена") отвори врати - ще те видим ли на Балканиадата до 20 години там и на националните шампионати?
- Все още не съм абсолютно сигурна какви са плановете за зимния сезон, треньорът ми ще каже допълнително. Все пак предполагам, че ще участваме на Балканиадата до 20 години.

- Има ли резултат, който ще преследваш през 2018-а?
- Още през 2017 г. малко избързах с резултатите и затова ще гледам тази да не качвам толкова много - просто да се задържа на това ниво, защото трябва да обърнем внимание и на техниката. Няма да бързаме толкова много да качвам още сантиметри.

Още по темата: общо новини по темата: 11
20.03.2019
21.12.2018
12.12.2018
12.12.2018
11.12.2018
04.02.2018
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тъй ,тъй-леко с рекордите, че с такива допинг капацитети като треньори- Ива Пранджева и Тенджан Наимова и скоро и ти може да изгърмиш..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев каза кога пуска билетите за реванша с ЦСКА-София
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Фенове на Локо организират благотворителен футболен турнир
Томаш с много важно изказване относно бъдещата селекция на Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: