ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
С два гола в добавеното време Ботев удари Витоша в Бистрица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:39 / 30.09.2017Коментари (39)12182
© Plovdiv24.bg
Ботев (Пд) победи Витоша с 4:2 като гост в мач от 11-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадиона в Бистрица. Фернандо Виана (2, 54), Стивън Петков (90+2) и Лазар Марин (90+5) вкараха за "канарчетата", а Даниел Пеев (6-дузпа) и Петко Цанков (66) бяха точни за домакините.

С успеха жълто-черните изместиха Локомотив от 7-ото място във временното класиране, като двата пловдивски тима имат по 14 точки.

Треньорът на пловдивчани Николай Киров бе принуден да направи смяна 10 минути преди началото на срещата. Серкан Юсеин трябваше да започне титуляр, но получи контузия по време на загрявката, а на негово място на терена се появи Густаво Афонсо.

Въпреки това Ботев поведе с бърз гол още във 2-ата минута. Густаво подаде към Йордан Минев, който центрира от лявото крило към малкия пеналт. Там Фернандо Виана бе оставен непокрит и засече с глава за 0:1.

Само 4 минути по-късно обаче Витоша изравни след спорна дузпа. Гьонов си помогна с ръка, за да поведе топката, след което бе съборен от Радослав Терзиев в наказателното поле. Главният съдия Драгомир Драганов посочи бялата точка въпреки протестите на Йордан Минев и Пламен Димов към страничния рефер.

Даниел Пеев превърна дузпата в гол, въпреки че Иван Чворович усети ъгъла, но топката му се изплъзна и влезе в мрежата му - 1:1.

В 38-ата минута "канарите" бяха много близо до втори гол. Густаво Афонсо бе изведен сам срещу Християн Василев и шутира с левия крак, но вратарят на Витоша изчисти в корнер.

В 54-ата минута Ботев отново поведе в резултата. Дуде Ндонгала подаде към Фернандо Виана, който пое топката в движение и с диагонален шут с левия крак я прати в мрежата за 1:2.

Десетина минути по-късно обаче домакините се върнаха в мача. Даниел Пеев по блестящ начин изведе Петко Цанков. Той надбяга с лекота Радослав Терзиев и стреля в близкия ъгъл на Иван Чворович за 2:2.

Две минути преди края вратарят на Витоша Християн Василев спаси удар с глава на Лъчезар Балтанов от непосредствена близост.

В добавеното време влезлият на смяна Стивън Петков донесе победата на жълто-черните. Той засече с крак от 2 метра центриране от ляво на Ндонгала за 2:3.

В последната атака за мача току-що влезлия Лазар Марин получи пас в пеналта и въпреки че първоначално се подхлъзна, успя да шутира в мрежата за окончателното 2:4.



Още по темата: общо новини по темата: 15
09.03.2018
08.03.2018
07.03.2018
07.03.2018
07.03.2018
07.03.2018
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Best
премахни филтъра

-9
 
 
Абсолютната некадърност и болната амбиция на белия да докаже собственото си "аз" ни вкараха в поредната инфарктна ситуация!!!!!Отказа му да привлече централен защитник доведе до дежурните попадения в нашата врата,заради абксолютно неадекватния Терзиев и само късмета ни позволи да победим!Не искал за привлича защитник без проби?????Видно е ,че и някой от улицата да вземе ще е по-добър от Терзиев,а странно как привлече без проби широко рекламирания Густаво,който на този етап е абсолютно посредствен и незабележим?????Нека тези фенчета на белия да дадат адекватен отговор!Престъпление е да държиш на терена Терзиев,който всеки мач е най-добрия играч на съперника и срива на нула усилията на съотборниците си!!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: