ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (19)
Куп знаменитости откриха в Пловдив Европейската седмица на спорта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:04 / 27.09.2017Коментари (1)2220
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева даде старт на активностите от Европейската седмица на спорта #BeActive в Пловдив и се включи в спортните занимания, организирани от Общината. Колева вече направи велотур при приeмането на жълтата фланелка от Европейската седмица на мобилността, направи 5-километров крос на обновения стадион във Велико Търново и се включи в спортния празник на Враца.

Множество деца се събраха в баскетболната зала до "Младежкия център" край Гребната база, като лошото време не им попречи да покажат любовта си към спорта. В заниманията се включиха децата от Комплекс за социални услуги "Олга Скобелева", Дома за деца лишени от родителски грижи "Мария Луиза" и възпитаници на държавното спортно училище "Васил Левски".

Програмата за Европейската седмица на спорта на Община Пловдив включва състезания по футбол, баскетбол, фитнес на открито, колоездене, атлетически крос. Отворени за свободни тренировки бяха и общинските спортни зали.

"Пловдив има прекрасна спортна инфраструктура, в близост е Младежкия център на Пловдив, който разполага с отлични условия за спортуване и се намира до друго чудесно съоръжение, каквото е гребният канал. Спортът помагат на младите хора да се справят с предизвикателствата на съвременния свят и да възпитават европейски ценности и е изключително мощен инструмент за постигането на тази цел", каза Колева.

Заместник-министърът добави, че целта на Европейската седмица на спорта #BeActive е да провокира младите хора да водят активен и здравословен начин на живот.

"Радващо е, че толкова много пловдивчани спортуват и ежедневно доказват, че Пловдив е град с големи спортни традиции и активни млади хора", завърши Ваня Колева.

Заедно със заместник-министъра на събитието бяха заместник-кметът Георги Титюков, кметът на район Западен Димитър Колев, заместник-кметът на район Западен Георги Георгиев, футболната легенда на "Ботев" и Директор на Дирекция "Спорт и младежки дейности" в Община Пловдив Петър Зехтински, двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, посланиците на Европейската седмица на спорта европейската вицешампионка на 1500 м за девойки Лиляна Георгиева, световната вицешампионка на троен скок за девойки Александра Начева и европейската шампионка по тенис на маса за девойки Мария Йовкова.

Ваня Колева подари топки за футбол, баскетбол и волейбол на децата, включили се в спортния празник.

Eвропейската седмица на спорта #BeActive се провежда от 23 до 30 септември и е инициатива на Европейската комисия. Координатор на кампанията за България е Министерството на младежта и спорта, а основните събития се провеждат в 9 български града, партньори на проекта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Европейска седмица на спорта, а Пловдив няма свестен стадион.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Марица: Предстои ни трудна футболна битка
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: