ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (24)
Много адреналин в грандиозния финал на Байк сериите в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 18.09.2017Коментари (0)1404
Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските Градски Серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!

"Тепето Ърбан Даунхил" бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорване битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.

В най-оспорваната категория на мъжете, най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 мин. и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се класираха Иван Колев и Росен Ковачев. С второто си място в Пловдив, Колев успя да натрупа необходимия актив от точки и заслужено да да спечели Българските Градски Байк Серии за втори път в историята на турнира.

При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене - 14 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който постигна време от 1:36.42 мин. и освен първи в своята група се класира 3 в общото класиране от всички участници.
С две първи и едно второ място в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.

В категорията на мъжете на 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 мин. и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредихаосновните му конкуренти за спечелането на титлата - Камен Недков и Милан Димов.

При дамите най-добре се представи едва 13 годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25 следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова.

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието - М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак се готви усилено за дербито със Саяна
Стамен Белчев обяви: Голямата цел е спечелването на Купата на България!
Шамари, юмруци и шутове в съблекалнята на Берое след мача с Локо
Юношите на Марица мачкат с 9 гола
В Белгия гърмят: Бижуто на Локо е на крачка от трансфер във френската Лига 1
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: