ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Интересна идея на Община Пловдив относно втория гребен канал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:23 / 16.10.2016Коментари (6)9202
©
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев присъства в Пловдив на работна среща, чиято цел беше да се обсъди напредъка и проблемите около организацията на Световното първенство по академично гребане за мъже и жени през 2018 г.

В срещата участваха още ковчежникът на Международната федерация по гребане (ФИСА) Майкъл Уилямс, зам.-кметът по "Спорт, младежки дейности и социална политика" на Пловдив Георги Титюков, председателят на Българска федерация по гребане Свилен Нейков, членът на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Джейхан Ибрямов, представители на организационния комитет на първенството.

Представителят на ФИСА Майкъл Уилямс акцентира на факта, че гребното трасе на Пловдив има отлична репутация, но международната федерация е притеснена от забавянето на плановете за изграждане на втори гребен канал в града. По думите му Пловдив има опит в организирането на първенства, но предстоящото през 2018 г. световно първенство е много по-голямо събитие, има почти 30 активни категории и много повече участници от досегашните първенства, организирани в града под тепетата, затова е важно градът-домакин да се представи добре.

Майкъл Уилямс посочи, че наличието на втори гребен канал ще е фактор Пловдив да печели повече домакинства в гребането. През 2017 г. в града ще бъде проведено световно първенство по гребане за младежи, което ще бъде тестова регата.

Зам.-кметът Георги Титюков

©
посочи, че Община Пловдив работи от 3 години по проекта за еко-парк Марица, който включва и изграждането на втори гребен канал, а от 2011 г, до момента в съществуващия канал общината е инвестирала 7 млн. лв. Забавянето на реализацията на второ гребно трасе в града се дължи на висящи съдебни дела, като последното дело е насрочено за февруари 2017 г.

Община Пловдив обмисля вариант, за да не бави изграждането на трасето да обяви обществени поръчки под условия още сега и в случай на благоприятен за нея изход от делото, да стартира изграждането. Георги Титюков декларира, че Община Пловдив и мнозинството в Общинския съвет на града твърдо стоят зад проекта за втори Гребен канал.

"Държавата прави всичко възможно да подкрепя федерациите по гребане и кану-каяк, защото това са успешни за България спортове в исторически план", каза министър Кралев.

"Ръководствата и на двете федерации се ползват с доверие от страна на ММС. Освен финансовата подкрепа, която държавата оказва на федерациите, които имат международни успехи, стратегията ни е да ги поощряваме да кандидатстват за повече домакинства. Изграждането на втори гребен канал в Пловдив се оказва ключов фактор за тази перспектива в гребането и кану-каяка, затова ММС подкрепя проекта", добави спортният министър.

По думите му Министерството на младежта и спорта публично ще подкрепи проекта, защото съоръжението е важно за развитието на спорта в страната.
Още по темата: общо новини по темата: 72
21.02.2023
23.08.2022
20.04.2022
03.02.2022
10.08.2021
18.02.2021
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
важното е да се изсече цялата гора , всичко зелено да се унищожи . после една бетонирана дупка с асфалт пълна с вода ...не мога да повярвам как сами си унищожаваме и малкото зеленина която е останала . но кой го интерисува че Пловдив е най-мръсния , най-прашния град в БГ . Какъв е този спорт ...??? 5 гребци се мятат на ден ...поради липсата на 2-3 или 4 гребен канал ли нямаме един нормален спортист ...??
Красивите дървета около пазара до Стадиона загиват! Не са подкастряни откак са засадени. Ако това се направи, те ще бъдат спасени.Моля отнесете проблема до отговорния фактор.
на 17.10.2016 г.
-1
 
 
И сега не достигат пистите и пътеките за спортуващите! Искаме природа, а не бетон!
-1
 
 
"Eко-парк Марица" ??? И тези хора си мислят, че като "облекат" един лобистки проект с представката "еко" и това ще е достатъчно да се оправдае безобразната разправа с природата ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: