ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Здравко Димитров награди шампионите от Игрите на малките селища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 07.09.2016Коментари (0)3126
©
Областният управител Здравко Димитров посрещна в залата на Областна администрация - Пловдив шампионите от XXI Държавни игри на спортистите от малките селища, които се проведоха от 01 до 21 юли в гр. Перущица.

Здравко Димитров връчи грамоти на треньорите и капитаните на представителните отбори от областта, завоювали четири шампионски титли: баскетбол - с. Рогош, волейбол - с. Тополово, хандбал - с. Труд и футбол - с. Брестник.

Почетни грамоти получиха и завоювалите третите места в класирането отбори: баскетбол - гр. Раковски и гр. Перущица, както и отборът по тенис на маса от с. Поповица.

В XXI Държавни игри на спортистите от малките селища има и отличени индивидуални състезатели:

Баскетбол: Най-перспективен състезател - Иван Петков/Раковски/, Реализатор - Стоян Итов /Рогош/, Най-полезна за отбора си - Весела Грозданова/Перущица/; Волейбол: Най-добра нападателка - Даяна Кацарова / Тополово/, Най-добра разпоредителка - Йоана Караджова /Тополово/, Футбол: Най-добър вратар - Атанас Ячков /Брестник/, Най-добър защитник - Кристиян Чобанов /Брестник/, Голмайстор - Митко Илиев /Брестник/; Хандбал: Най-добър вратар - Жоро Уржинов /Труд/, Най-полезен за отбора си - Станислав Рашев/Труд/, Най-малък състезател - Запрян Запрянов /Труд/.

"Трябва да се гордеем с тези успехи, защото тази година в прегледа на спортната младост участваха 805 спортисти от 53 селища, представени в осем вида спорт: лека атлетика, борба, баскетбол, волейбол, тенис на маса, футбол, хандбал и шахмат, а Пловдивска област е на първо място със седем медала в неофициалното комплексно класиране", изтъкна областният управител.

На срещата присъстваха кметът на Перущица Ради Минчев, който е и председател на организационния комитет, доайена на спортните треньори от малките населени места Минчо Томов от с. Поповица, чиито отбори участват в 20 поредни издания и главният ръководител и организатор на Държавните игри на спортистите от малките селища Стоян Караиванов.

©

"В славната история на българския спорт, спортистите от малките селища са без алтернатива, защото са извор на таланти за елитния спорт и с най-голям принос за бъдещи олимпийски и спортни шампиони. Кой не е чувал за спортните успехи на Пенка Стоянова, Асен Златев, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Стоян Ненчев, Тошко Неделев и още десетки други спортисти, прославили българския спорт по целия свят. Като бивш спортист и деятел на спорта считам, че има ли спортни успехи на територията на Пловдивска област, ще ги има и в България, и на международните спортни терени. Поздравявам Ви за успехите с пожелание да ги съхраните и утвърждавате, защото спорта учи на дисциплина и толерантност, които ни липсват в последните години", заяви в приветствието си областният управител.

Той не скри и разочарованието си от недобрата спортна база в по-голямата част от малките населени места, на която се налага да тренират бъдещите спортни дарования и изрази надеждата, че държавата най-сетне ще застане зад спортните клубове в селищата, защото те са извор на таланти.

"Спомням си, че когато държавата стоеше зад спорта идваха делегации от чужбина, за да почерпят от нашия опит, а сега тези нации са много по-напред от нас в спортно отношение. Дано дочакаме времето, когато държавата отново ще застане зад спорта, защото няма как да се случат нещата без нейната подкрепа", каза Здравко Димитров. Представителите на спортния клуб в Труд помолиха за подкрепа на проекта за нова спортна зала в селото, който от години чака реализация.

Треньорите и ръководителите на спортните клубове благодариха на областния управител, защото той е единственият, който обръща внимание на постиженията на спортистите от малките населени места и с това доказва, че милее за спортното бъдеще на нацията.

В края на срещата Здравко Димитров поздрави шампионите и техните треньори и благодари, че все още има хора които милеят за спорта и спортните клубове, от които се раждат бъдещите шампиони.
Още по темата: общо новини по темата: 56
11.02.2022
22.03.2021
12.02.2021
10.09.2019
02.09.2019
23.07.2019
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: