ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спартак се добра до точката срещу Нафтекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 16.11.2008Коментари (0)4912
Спартак Пловдив достигна в последните секунди на срещата с Нафтекс до равенството 2:2 и се изравни по точки с лидера в групата Берое. Срещата между вторият и третият във временното класиране на Източната "Б" група бе изключително динамична и атрактивна, като въпреки студа, зрителите, които бяха около 1000, не останаха разочаровани. Гостите от Бургас поведоха с два гола през първата част, а след почивката "гладиаторите" успяха да върнат попаденията, достигайки до хикс, който ще отдалечи и двата отбора от лидера Берое.

Първото полувреме и двата отбора атакуваха почти непрестанно, като лек превес имаха Нафтекс, които по-често достигаха до противниковата врата и застрашаваха вратаря Стефан Стойчев. Нападателите на Спартак Иван Площаков и Георги Стоянов пробваха няколко удара с глава, но нямаха шанс. Далечната стреба на спартаклии също не вървеше.

Така се стигна до 37-ата минута, когато халфът Шенер Ремзи изпълни перфектно пряк свободен удар, прехвърляки топката над стената в далечният на Стойчев ъгъл и откри головата сметка в мача. Въпреки, че по нищо не личеше бургазлии да имат голямо надмощие, те достигнаха до втори гол само 5 минути по-късно. Тогава грешка в защитата на Спартак остави двама футболисти на Нафтекс съвсем сами в наказателното поле и Светлин Симеонов, който бе с топката, не сгреши отблизо за 0:2.

Второто полувреме започна също толкова експлозивно, както завърши първото. След само пет минути игра и няколко атаки към двете врати, Спартак успя да намали. Центриране отдясно на вратата на Нафтекс завърши със силен шут на Емил Аргиров от границата на наказателното поле. След рикошет, топката излъга вратаря на гостите Георгиев, и спря в мрежата му. Това е трети гол в трети пореден мач на Емо Аргиров, който продължава с добрите си игри, въпреки че в началото на сезона беше оставян на резервната скамейка.

Най-чистото положение за гостите изпусна капитанът Пламен Крумов, който успя да се откъсне от защитата на домакините, но вратаря Стефан Стойчев успя да избие с крак шута на нападателя. През цялата втора част гостите опитваха да бавят времето с различни похвати и това принуди реферът да даде шест минутно продължение.

В самият край на мача Спартак достигна до хикса. След разбъркване след изсипана топка в наказателното поле на Нафтекс, Красен Трифонов успя да засече и да вкара за 2:2. След това равенство Спартак са със същият актив точки, колкото имат и Берое, но пловдивчани имат мач повече. Нафтекс са с точка по-малко от Берое и Спартак.

Още по темата: общо новини по темата: 4
18.11.2008
17.11.2008
16.11.2008
13.11.2008






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак остана без важен играч за два мача
Спартак стиска палци за Несебър, битката ще е до самия край
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Пловдивчанин свири дербито Спартак - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: