ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Ботев стартира с победи над Левски и Пирин на "Балканика къп"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:25 / 11.02.2016Коментари (0)2334
© botevplovdiv.bg
Юношите на Ботев записаха две победи в първия ден на международния турнир "Балканика къп". Надпреварата е за родени през 2001 и 2002 година и се провежда в град Сандански.

При набор 2001 "жълто-черните" подчиниха с 2:1 Левски. Двата тима оправдаха очакванията за здраво дерби, а на моменти грубите влизания взривиха обстановката на терена в село Струмяни. Столичани откриха резултата в 8-ата минута, когато Ивайло Иванов бе изпуснат от бранителите на пловдивчани и с красив удар от 20 метра прати топката във вратата на Марио Усков. Отговорът на момчетата на Стефан Стоянов бе мигновен и само 60 секунди по-късно те изравниха. Кристиан Добрев се разходи през няколко защитници в "синьо" и стреля, вратарят изби, но кълбото се озова в Иван Василев, който от близка дистанция вкара за 1:1.

В 24-ата минута Добрев повтори упражнението и след като се озова в наказателното поле пусна успореден на голлинията пас, но защитник успя да избие топката точно преди Димитър Тонев да вкара на опразнената врата. В 27-ата минута топката бе изпратена в половината на Левски, вратарят излезе и се опита да изрита кълбото напред, но го направи нескопосано и то се озова в Слави Шопов, който от 25 метра не уцели празната врата и топката премина на сантиметри от гредата. В 33-ата минута Благовест Данчев изпълни хитро бързо свободен удар, топката попадна в Габриел Земярски, който центрира и Иван Василев от няколко метра направи пълен обрат в резултата - 2:1.

През втората част "канарчетата" продължиха да държат топката в по-големи периоди от игровото време и трудно допускаха опасности пред вратата си. В 51-ата минута столичани организираха опасна атака, при която направиха опит да пуснат кълбото зад "жълто-черната" отбрана, но Димитър Балинов се намеси отлично и изби топката. Последваха няколко минути, в които двата тима си размениха опасни атаки. Първо, в 57-ата минута, Кристиан Добрев пусна пас наляво към Станислав Шопов, който пробва диагонален удар, но той бе неточен. Само секунди по-късно защитата на "канарчетата" сбърка и играч в "синьо" стреля от 22 метра, но Марио Усков внимаваше и улови. В 60-ата минута Станислав Шопов получи топката пред наказателното поле, обърна се елегантно и шутира, но право в ръцете на вратаря. В даденото от съдията продължение столичани бяха близо до равенството, но Марио Усков отрази великолепно удар с глава на играч в "синьо" и съхрани аванса на ботевистите.

При набор 2002 Ботев постигна минимална победа с 1:0 над Пирин (Благоевград). Възпитаниците на Марчо Дафчев изцяло диктуваха случващото се на терена, но направиха куп пропуски и не успяха да запишат по-убедителен успех. Единственото попадение в срещата реализира Атанас Чернев в края на първата част, когато засече центриране на Никола Райчев.

Днес на "жълто-черните" им предстоят нови две срещи. При набор 2001 Ботев излиза срещу ОФК Сандански в 13:30ч., а час по-късно "жълто-черните" срещат Левски при набор 2002.

Видеорепортаж от мача между Ботев и Левски при набор 2001 вижте в прикаченото видео.

Още по темата: общо новини по темата: 263
04.11.2016
03.11.2016
01.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
25.10.2016
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Безплатни тренировки и много награди на празник в район "Тракия"
Кметът на "Тракия" откри международен турнир по джудо с над 730 участници
Крумовград с нов отговор: Някой щеше още да храни отбора с кренвирши и лютеница, ако не бяхме инвестирали в Арда
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: