ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спартак отново на върха след драматична победа над Несебър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:14 / 04.10.2008Коментари (0)4398
Спартак Пловдив взе изключително важна победа в борбата за "А" група след като надделя над друг претендент за елита - Несебър с 2:1. Положението на "гладиторите" бе доста тежко, след като първи получиха гол, но с добра игра в офанзивен план, успяха да обърнат резултата и да вкарат победен гол 5 минути преди края. В Стара Загора други два претендента - Дунав и Берое завършиха наравно и направиха услуга на Спартак, които са твърдо на първото място в класирането. Родопа Смолян също не успяха да победят своя противник, завършвайки 0:0 с Миньор Раднево.

Спартак започна активно срещата и явно търсеше победата. Още във 2-ата минута вратарят на Несебър Григоров отрази опасен шут на Иван Площаков. Малко по-късно пак Площаков изпусна изгодно положение. Таранът стреля изненадващо, но топката премина покрай дясната греда. Малко след това вратарят на гостите спаси опасен изстрел на Йордан Христов. В ответната атака Пчеларов би по земя, но вратарят на Спартак Стоян Здравков плонжира и закова топката.

В 42-ата минута падна и първото попадение. Страхотно изпълнение от пряк свободен удар на Николай Костов не остави шансове на Стоян Здравков и топката влетя право в горния десен ъгъл на вратата на Спартак. Минути по-късно Иван Площаков изпусна много добра възможност - нападателя се освободи от защитата на гостите, излезе сам срещу Григоров, но ударът му мина на педя покрай гредата. Все пак в последните секунди на полувремето Георги Стоянов успя да забие с глава от пет метра и изравни резултата.

След почивката спартаклии проиграха 3 страхотни положения. Първо Площаков засече с плонж с глава центриране отдясно на Данчо Христов, но не уцели вратата. После Йордан Христов би над напречната гледа от 15-на метра. В 80-ата минута златен шанс пропиля резервата Евгени Курдов. Диагоналният му шут прелетя край лявата греда. Той обаче успя да се реваншира в следващата минута, когато се ориентира най-добре при едно меле в наказателното на Несебър и вкара победното попадение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак остана без важен играч за два мача
Спартак стиска палци за Несебър, битката ще е до самия край
Дубълът на Ботев пак спря Спартак! Саяна излезе на върха в Трета лига
Дубълът на Ботев на пътя на Спартак към Втора лига
Пловдивчанин свири дербито Спартак - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: