ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица стартира подготовка с 25 футболисти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 11.01.2016Коментари (0)3098
Представителния тим на "Марица" направи днес своята първа тренировка за годината, с което се сложи началото на зимната подготовка на отбора. 

В добро настроение под следобедното слънце, старши треньорът Стоян Димитров изведе на терена на стадион "Марица" група от 25 футболисти, сред които петима нови и петима от юношите на клуба, някои от които бяха част от състава и през есенния полусезон. 

Групата се допълва и от няколко момчета, които ще изкарат пробен период в отбора. Петимата нови, на които Димитров със сигурност ще разчита през пролетта са: десният защитник Алил Кардашев от "Евроколеж", юношата на "Марица" Борислав Никифоров, който идва от "Гигант" (Съединение) и се завръща в родния си клуб. Отново от "Гигант" идва и офанзивният халф Димитър Юруков. 

Първа тренировка с "жълто-сините" направиха и 18 годишният защитник на "Ботев"-U19 Самер Алхусейн, който е и юношески национал, както и още един юноша на "Марица", вратарят Петър Начев, който през последните няколко сезона пазеше за "Спартак". 

На днешната тренировка единствено Йълмаз Сюлейман тренираше на облекчен режим, тъй като дълго време се възстановяваше от контузия. 

"Ще разчитам на футболистите от групата, която изведох днес на терена. Вярвам, че с труд и усърдни тренировки ще постигнем желаните успехи. Нещата около отбора в общи линии са ми ясни, останалото е работа", сподели Стоян Димитров на днешното занимание специално за "Фейсбук" страницата на "Марица".

Подготовката на тима ще се води изцяло в Пловдив или на терени в близост до града. Отборът ще продължи да тренира до края на седмицата всеки ден от 14:30 часа, а в събота е предвидена учебна игра с юношите старша възраст водени от Александър Николов.

Освен тази ще бъдат изиграни още пет контролни срещи. На 23-ти контролната среща все още не е напълно уточнена, но вероятно ще бъде с водача в "А" ОФГ-Пазарджик ФК "Брацигово", тъй като терена на обновения стадион "Христо Гюлеметов" в градчето е на доста добро ниво. 

На 2-ри февруари е предвидена проверка с третия в Югоизточна "В" група "Димитровград", а на 4-ти с втория в Югозападна "В" група "Витоша" (Бистрица). 

На 7-ми февруари "жълто-сините" ще играят с "Чико" (Бяга) - представител отново на Югозападна "В" група и седми в класирането, а последната проверка на маричани ще бъде на 14-ти февруари със състезаващия се доста успешно в "Б" група тим на "Оборище" (Панагюрище). 

Мястото на провеждане на срещите ще се уточнява допълнително, с оглед метеорологичните условия и състоянието на терените.

Първата среща на "Марица" в първенството на Югоизточна "В" група е на 20-ти февруари - домакинство на "Сливен".

Също днес започнаха тренировки и отборите от ДЮШ на "Марица".

Още по темата: общо новини по темата: 1
06.01.2016






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Съдия от Русе свири гостуване на Марица
Марица се засили към аматьорския футбол след пета поредна загуба
Марица призова за подкрепа срещу един от лидерите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: