ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Националите по таекуондо с три медала от Европейското в Румъния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:05 / 24.11.2015Коментари (0)1072
© БФ Таекуондо
От 19 до 22 ноември в Букурещ, Румъния се проведе Европейското първенство за юноши и девойки до 21 г. То се оказа безспорно най-успешното за българския национален отбор от години - младите таекуондисти спечелиха един сребърен и два бронзови медала от турнира.

В състезанието участваха повече от 300 състезатели от 40 страни. Българската Федерация по олимпийско Таекуондо изпрати в Румъния национален отбор с ръководител Димитър Аврамов и в състав: Калоян Бинев (-54 кг.), Даниел Турнов (-63 кг.), Петър Спасенич (-68 кг.), Цанислав Димов (-74 кг.), Йордан Колев (-80 кг.), Никол Чорбанова (-53 кг.), Ралица Петрова (-57 кг.). Състезателите пътуваха заедно с техните лични треньори и съдиите Владимир Белокапов и Мирослава Коляндова.

Първият ден на Европейското първенство донесе на отбора ни първи медал. Калоян Бинев спечели бронз след последователно успешно представяне срещу състезатели от Словакия, Кипър и Турция, след което излезе срещу испанец в полуфиналната среща, която, за съжаление, изгуби.

Никол Чорбанова бе следващата наша състезателка, която се окичи с медал. Тя надделя над състезателките от Сърбия, Италия и бронзовата европейска медалистка от миналия месец от Унгария, но в последната среща загуби от представителка на домакините от Румъния. Така, Чорбанова взе бронзов медал при момичета (-53 кг).

Голямата победа на това Европейско първенство донесе Йордан Колев. След сериозна битка със състезател от Румъния, която завърши с чиста победа на Колев, той игра със силен състезател от Босна, участник на Европейските игри в Баку и с испанския представител. Напрегнатият двубой изправи публиката в залата на крака и завърши с победа за българския състезател. Във финалната среща Колев игра със силен състезател от Русия, който го победи. Така Колев донесе на България сребърен медал и стана вице европейски шампион в категория (-80 кг.) По този начин Колев стана едва вторият българин след Владимир Далаклиев, който стига на финал на Европейско първенство до 21 години.

Припомняме, че досега медали от Европейски първенства за България са печелили - бронз на Красимир Томанов за юноши през 2007, злато за Влади Далаклиев и бронз за Михаил Михайлов до 21 години през 2012, сребро за кадети на Даниел Турнов през 2011 и бронз през 2013 също до 21 години, бронз за Стефан Самарджиев за кадети през 2011, злато за Цветелина Николова и сребро за кадети на Луиза Захариева и Ивона Цинцарска през 2013, сребро за Йордан Колев през 2015 два бронзови медала до 21 години на Никол Чорбанова през 2014 и 2015, бронз за Калоян Бинев до 21 години през 2015, при децата - злато за Павел Бояджиев, сребро за Стефан Минчев, бронз за Анелия Тодорова и Георги Тасков и бронзов медал на Илияна Енева за жени през 2008.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: