ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица счупи каръка у дома след победа над Карнобат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:00 / 14.11.2015Коментари (1)2546
©
Марица записа първа домакинска победа през този сезон, след като спечели срещу ОФК Карнобат с 2:0 в мач от 15-ти кръг в Югоизточна "В" група. След дълго чакане феновете на "жълто-сините" се насладиха на заслужен успех в слънчевия съботен следобед. 

Футболистите на Марица излязоха със символ - мустак на своите екипи в подкрепа на инициативата "Movember" - световен месец за борба с рака на простатата. Те ще носят този символ до края на месец ноември, до когато е и самата инициатива.
Срещата на стадиона в квартал "Кършияка" бе коректна и главният съдия показа само един жълт картон, като той бе за реплика към него от футболист на гостите. 

Двубоят започна равностойно, но постепенно "жълто-сините" наложиха своя стил на игра. В първата половина на полувремето головите положения бяха малко, като маричани пропуснаха да открият в 11-та минута, когато удар по посока на вратата на гостите мина на сантиметри от гредата. В 30-та минута Любомир Цеков вкара красив гол с удар от линията на наказателното поле и откри резултата в полза на пловдивчани. Само няколко минути след това - в 34-та Пейо Батинов с удар от над 30 метра по земя удвои. До края на полувремето "жълто-сините" имаха шансове и за трети гол, но неточният мерник на футболистите не позволи това. От своя страна гостите атакуваха често, но рядко достигаха до удар по посока на вратата на Димитър Георгиев. Така първото полувреме завърши при резултат 2:0 за домакините, а настроението по трибуните бе приповдигнато. 

Втората част, която бе по-интересна, започна с натиск на гостите, които вдигнаха оборотите, но Марица бързо изравни играта и след 55-та минута пред вратата на гостите се заредиха положение след положение. Гостите опитвайки се да достигнат до голова ситуация оставиха много празни пространства в своята отбрана, което даде шанс на маричани да контраатакуват. До 80-та минута "жълто-сините" пропуснаха цели пет сто процентови положения чрез Петьо Димитров, Любомир Цеков, Ирфан Юсеинов, който на няколко пъти се откъсваше сам срещу вратаря на Карнобат. Най-сериозният пропуск направи Пейо Батинов, който останал сам срещу стража на гостите, с удар от около 10 метра, нацели страничната греда. В последните 10-минути вместо очаквания натиск на гостите, "жълто-сините" вдигнаха още оборотите и чрез опасните си контраатаки застрашаваха вратата на съперника. Последваха красиви отигравания на Цеков и на влезлият на смяна Динко Михайлов, който имаше шанс и да открие головата си сметка за "Марица". В 88-та минута, в рамките на 10 секунди, цели пет изстрела във вратата на гостите не можаха да доведат до промяна в резултата. В създалото се меле вратарят на два пъти изби, на два пъти топката се отби в гредите, и веднъж в купа от играчи пред вратата за да излезе в крайна сметка вън от игралното поле. Все пак гостите имаха шанс за гол в даденото от съдията продължение, но не съумяха да отбележат и резултатът от първото полувреме остана непроменен. 

Така Марица достигна до първа домакинска победа над коравия тим на ОФК Карнобат, който за разлига от други отбори не се затвори, а се стараеше да играе футбол на добро ниво Тимът е новак в групата, но се представя на добре и се намира в средата на класирането. Отборът се включи по-късно в шампионата и въпреки закъснялата подготовка и окомплектоването на състава в движение, той е постигнал 6 победи, 3 равни срещи и с 21 точки заема 10-то място.

След изиграването на срещите от 15-ти кръг в Югоизточна "В" група Марица запазва 12-та си позиция с 16 точки. На момчетата водени от Кирил Андонов и Васил Кръстев предстоят два тежки мача до края на есенния дял на шампионата - гостуване на втория в класирането Загорец (Нова Загора) и домакинство на третия Розова долина.

МАРИЦА: Димитър Георгиев, Мирослав Пушкаров, Красимир Иванов (капитан), Пейо Батинов (Динко Михайлов 70'), Даниел Спасов (Кристиян Николов 77'), Петьо Димитров, Антонио Цанков, Венцислав Гюзелев, Георги Стефанов (Георги Арабаджиев 63'), Ирфан Юсеинов, Любомир Цеков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
При малко повече концентрация на Маричани, гостите можеха да получат 5-6 гола. Но вече Марица намира своя стил , играе с лекота и създава доста положения. Дано се запази този състав и през следващия сезон.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Неопитен съдия свири гостуване на Марица
Ботев с трудна победа над Марица
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: