ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (16) | Вчера (18)
Зума: Локо е готов да удари Ботев, помня как ги треснахме със 7:3
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:54 / 13.10.2015Коментари (11)5609
© Plovdiv24.bg
Легендата на Локомотив и българския футбол Христо Бонев винаги е интересен събеседник. В навечерието на битката за Пловдив между "смърфове" и "канарчета" Зума се съгласи да говори за Sporta.bg и както обикновено каза нещата директно и искрено. Бонев разкри любопитни подробности от лагера на Локо преди дербито с Ботев. Засегна и болната тема за националния отбор на България

Г-н Бонев, ще успее ли Локо (Пд) най-после да счупи каръка и да бие Ботев в първенството - нещо което не се е случвало от 6 години и 10 мача поред?
- Много е трудно да се прогнозира резултат от дерби мач, какъвто е Локо-Ботев. Мисля си обаче, че в момента Локомотив разполага с всичко необходимо, за да гоним победа. Ситуацията на "Лаута" е благоприятна. Играчите отлично знаят, че ръководството прави всичко възможно нещата да са наред с клуба. Ще се хвърлят на 100 процента, за да ударим Ботев.

Защо отстрани изглежда, че в подобни големи дербита Локо разчита само на доказани величини, каквито са Марто Камбуров и Зоран Балдовалиев, а другите играчи не поемат отговорност?
- Нормално е - те двамата са нашите водачи. Освен тях имаме още футболисти като Ванчо Траянов, Котев, Тунчев - все опитни момчета. Такива, които са играли в множество дербита, не само пловдивски, а и софийски. Ето защо в Локо сме спокойни, че има кой да ни поведе. Трябва обаче и младите да се раздадат, няма как само "старите пушки" да ни осигурят успеха.

Благодетелят, който вие докарахте в клуба - Христо Крушарски ще развърже ли кесията за по-големи премии при успех в градското дерби?
- Не съм само аз този, който доведе г-н Крушарски на "Лаута". По-важното е, че той се съгласи да дойде и да помага. Прави го с цялото си сърце и резултатите вече се виждат. Христо Крушарски прави всичко по силите си за добруването на клуба, а повярвайте ми - той има много големи възможности.

Кое е дербито с Ботев, по времето, когато вие бяхте играч, което се е запечатало най-ясно в спомените ви?
- Участвал съм в много битки с Ботев. Това дерби е празник за цял Пловдив. Мачът, който си спомням с най-голямо удоволствие е, когато ги треснахме със 7:3. Незабравима среща, за която се говореше дълги години, а локомотивската общност никога няма да забрави.

Ще приемете ли офертата на Крушарски да станете спортен директор на клуба и да се захванете ежедневно с работа на "Лаута"?
- Аз и в момента съм постоянно на стадиона. Водя се старши треньор. Помагам на играчите и наставниците с каквото мога. Идвам на "Лаута" в 9 часа и си тръгвам след последната тренировка за деня. Правя го не като задължение, а защото за мен да бъда на "Лаута" е несравнимо удоволствие. Атмосферата в клуба в момента е чудесна и това ме прави щастлив.

Защо и след ерата "Коко Динев" стадионът в парк "Лаута" пустее и публиката видимо се е отдръпнала от Локо?
- Оправдавам публиката, защото и тя дълго време чакаше в клуба да дойде стабилен човек, който да внесе ред и професионализъм. Новият ни благодетел Христо Крушарски е именно такъв. Дочувам, че феновете са доста доволни от случващото се и скоро очаквам да се завърнат по трибуните.

Може ли Емил Гъргоров да внесе необходимата класа и отборът да почне да се изкачва в класирането?
- Емо е доказал се играч, не само в България, а и в чужбина. Точно заради това Крушарски се постара да го доведе в Локо. Двамата отдавна се познават и това наклони везните в наша полза. Гъргоров не беше играл доста време, но вече е в оптимална форма. Очаквам Христо Колев-Бащата да го пусне титуляр срещу Ботев. Класата на Емо е ясна и ще помогне на Локо.

Какъв е таванът на заплатите в Локомотив?
- Аз лично с финансови въпроси не се занимавам. Не се и интересувам от тях. Не знам какъв е таванът. Не знам и дали Емил Гъргоров е над него.

Какво пожелахте на Камбуров, който днес навърши 35 години?
- Чакам го от сутринта, за да го поздравя лично и да му пожелая 2 неща. Първото, естествено, е здраве. Второто е нещо, което малко хора биха му пожелали, но аз ще го сторя, защото съм широко скроена личност и се радвам на успехите на играчите. Когато зърна Марто ще му кажа, че с нетърпение чакам да ме задмине във вечната ранглиста по голове с екипа на Локо. Когато преди време Димитър Бербатов ме мина по попадения за националния отбор - аз се зарадвах и му изпратих писмо.

Като намесихте националния отбор... вие сте легенда за него и винаги имате позиция по случващото се. Защо националният тим се превърна в разпасана команда и вече поти 15 години нямаме значим победа? И защо, който и да поеме този отбор вика едни и същи футболисти, оправдавайки се с глупавото - "няма други"?
- Нещата не са прости за обяснение. Има много фактори, които дават своето отражение. Тук е моментът да призова Боби Михайлов да събере хората, които са си дали здравето за националния отбор на една кръгла маса. На нея трябва да обсъдим какво доведе до сегашното състояние на тима и да дискутираме какво е необходимо да се направи, за да се излезе от блатото. Не бива да лежим на стари лаври от 94-а и да си мислим, че така нещата ще се получат.

На кого трябва да бъде поверен държавният тим за предстоящите световни квалификации, където сме в "групата на смъртта" с Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург?
- Не желая аз да назовавам имена. Тези неща трябва да се обсъждат, само ще изразя мнение, че има доста треньори, които имат качествата да подобрят играта и атмосферата в националния отбор.

Още по темата: общо новини по темата: 83
25.11.2015
26.10.2015
23.10.2015
22.10.2015
22.10.2015
21.10.2015
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ПАРИ ЛИ ВЗИМАШ ДА СЕ ПОКАЗВАШ И ДА ДАВАШ ИНТЕРВЮТА.....
Сподели какво ново....
на 13.10.2015 г.
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+5
 
 
Всеки път едни и същи глупости говори как щели да бият а на базата 2пъти минаха центъра 1 удар във вратата и гол вратаря им имаше ден и изкара 4,5 чисти положения резултата е ясен 1-1 и 2500 лв щети от радост че направили хикс с БОТЕВ които още не са платили
+9
 
 
Помниш,но само това което ти отърва.А помниш ли мачовете в които Тракия ви спасяваше от изпадане.....
+10
 
 
А два пъти по 5-0 и един път 5-2 помниш ли?
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+7
 
 
Не казвай ХОП, преди да скочиш!!!
+13
 
 
Защо още те показват , затова стадиона ще е празен. Как всички са заблудени че ти си докарал г-н Крушарски.....
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 13.10.2015 г.
+12
 
 
Ела да си вземеш гуменките!
на 13.10.2015 г.
+13
 
 
Най щастливият му момент е когато и като футболист и като тренъор закара любимото си Локо в Б група
+15
 
 
Така е Зумов,помниш 7:3,ония две по 5:0 дето ни треснаха жалтити не се броят.Мъ ти тогава ощи си бил малък,та ти е простено да не помниш.Наздрави Зуме!И след мача да не се скриеш като мишок ей!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Спартак гостува на отбор, който трудно победи в Пловдив
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: