ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Ветераните на Марица победиха Ботев и в реванша
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 02.10.2015Коментари (0)1998
©
В мач от областния етап (2-ри кръг - полуфинали) от първенство за ветерани, "Марица" победиха като гост с 2:0 "Ботев" и в реванша и с общ резултат 4:0 се класира за областния финал, където ще срещне "Локомотив". 

В срещата играна в четвъртък вечер на изкуствения терен на базата на "Ботев" в квартал "Коматево" "жълто-сините" ветерани отново имаха превъзходство и заслужено спечелиха. За Марица като титуляр започна рожденикът Веселин Тосев. В състава на "Ботев" пък бяха записани имената на Пламен Петров, Недко Миленов, Тодор Симеонов и Петър Пенчев. Те не участваха в първата среща преди седмица на стадион "Марица".

"Марица" можеше да поведе в резултата още в 7-та минута, когато удар с глава на Кунчев не намери очертанията на вратата. В ответната атака Андреев от "Ботев" засече центриране, но вратарят Велков нямаше проблеми и улови. В 15-та минута "жълто-сините" ветерани отново можеха да открият, макар и без да нанасят удар. Недко Миленов можеше да си отбележи красив автогол при опита си да изчисти една топка, но тя се отби в гредата. Все пак в 27-та минута маричани откриха резултата. Стоил Фърцов изведе Бекяров сам срещу вратаря и за последния не бе трудно да вкара за 0:1. Две минути по-късно "Марица" реши всичко в този полуфинал, след като Костов отбеляза за 0:2. Той засече с глава центриране на Александър Александров-Кривия, току пред слисания поглед на вратаря на "Ботев". Така интрига в двубоя вече нямаше и първото полувреме завърши при резултат 0:2.

През втората част ветераните на "Марица" пропуснаха да направят победата си още по-изразителна. "Ботев" пък се отчетоха с две по-опасни ситуации пред вратата на Велков. Така срещата приключи с победа за "жълто-сините" ветерани и с общ резултат 0:4 те се класираха за областния финал, като нямат допуснат гол до момента в първенството.
В другата полуфинална среща-реванш, играна по същото време, "Локомотив" победи с 0:2 като гост "Асеновец" и след домакинско равенство 1:1 в първата среща, "смърфовете" се класираха за областния финал с общ резултат 1:3.

Областният финал в първенството за ветерани ще бъде също в два мача. В първият "Марица" приема "Локомотив" на стадиона в квартал "Кършияка" на 8 октомври от 16 часа. Реваншът е на 15-ти отново от 16 часа. Победителят от двата двубоя ще бъде представителят на област Пловдив в следващият етап на първенството, когато ще се включат победителите от всички зони.

Припомняме, че през отминалия шампионат "Марица" достигна до финала в първенството, но го загуби от "Левски". В последствие се оказа, че в състава на "сините" неправомерно играят няколко футболиста, които не отговарят на правилото за ветерани. "Жълто-сините" подадоха жалба до централата на БФС, от където замазаха положението и не предприеха нищо. През този шампионат "жълто-сините" ветерани отново са се устремили към финалната фаза на надпреварата, която вероятно ще бъде през пролетта на 2016 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: