ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (27) | Вчера (21)
"Цар Симеон" стартира в Международната колоездачна обиколка на България с две нови попълнения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:05 / 31.08.2015Коментари (0)1849
©
С две нови попълнения в състава си стартира пловдивският велоклуб "Цар Симеон 1898" в 64-ото издание на Международната колоездачната обиколка на България. Ръководството на "царистите" привлече 20-годишен колоездач от КК "Печенеги" (Пз) и веднага го включи в представителния мъжки тим за родния тур.

Новото попълнение е Станислав Кръстев и идва от юношеските гарнитури на клуба от Пазарджик, като за първа година се състезава в мъжкото колоездене. Младият пазарджиклия бе картотекиран и на него ще се разчита пълноценно. Кръстев е по-голям "специалист" на писта, а "неговите" коронни дисциплини са 200 метра летящ старт, бързина на 1000 метра от място и издръжливост по точки на 100 обиколки.

Другата изненада в състава на "Цар Симеон 1898" е дебютантът Христо Христов, който главният треньор Петър Павлов реши да го включи в последния момент. Христов досега няма старт в толкова голямо международно състезание, но се намира в много добра спортна форма.

"И двете момчета са много амбициозни и сериозни и затова решихме да им дадем шанс. Идват при нас с голямо желание и амбиции. Надяваме се те бързо се сработва с момчетата и да се приобщят към отбора. Разбира се ще им трябва още време, но се надявам с общи усилия - наши и на момчетата от отбора това да стане по-бързо", коментира главният треньор на "царистите" Петър Павлов.

Кръстев и Христов смениха в състава за Обиколката бившия младежки национал Светослав Недев, който е помолил ръководството временно да спре да тренира, заради лични ангажименти, както и Светлин Дунчев.

Така съставът на "Цар Симеон 1898" за 64-ата Международната колоездачната обиколка на България е съставен от петима състезатели. Това са новаците Станислав Кръстев и Христо Христов, както и тримата досегашни титуляри - капитанът и лидер на клуба Пламен Димов, Иван Алберт Ажи и младежкият национал Велизар Фурлански.

Шефовете на "царистите" решиха да заложат само на български колоездачи за Обиколката и да не привличат чужденци."Нашите момчета са добре подготвени и силно мотивирани. Състезанието е много силно, но ние ще преследваме нашите си цели", каза още Петър Павлов.

Както е известно словакът Патрик Тибор спечели първия етап от колоездачната обиколка на България вчера.

Тибор финишира първи с време 2:40,49 часа в етапа от Нова Загора до Пловдив с дължина 124 километра. Втори остана Дмитрий Самохвалов от Русия със същото време, а трети е българинът Георги Георгиев, който се състезава за турския отбор Брисаспор), със същото време.

Днес е вторият състезатгелен ден на Международната колоездачната обиколка на България. Вторият етап е 166 километра, като стартира от Пловдив, преминава през изкачването на Беклемето и финишира в Троян. Следва 102-километрова отсечка от Троян до Трявна през Севлиево и Габрово. Четвъртият етап е най-тежък. Той е с дължина 190 километра, като включва изкачвания на Котел и Карандила, откъдето колоната ще се спусне към финала в Сливен. Последният етап е 112 километра и преминава през Прохода на Републиката. За първите трима в отделните етапи ще има бонификации от 10, 6 и 4 секунди, а за междинните и планинските спринтове - 3, 2 и 1 секунди.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: