ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев счупи каръка! "Канарите" с първа победа у дома след успех над "Морето"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:23 / 29.08.2015Коментари (71)27459
Божидар Васев спечели битката на терена срещу брат си Андреас
Отборът на Ботев най-накрая счупи каръка и постигна първа домакинска победа у дома за сезон 2015/2016. Пловдивчани нямаха успех в 3 поредни домакинства, но тимът на Ермин Шиляк най-накрая взе трите точки, побеждавайки с 2:1 Черно море в мач от седмия кръг на А група.

"Канарчетата" започнаха по-активно мача, но чистите положения пред вратата на Георги Китанов липсваха. Едва в края на първата част "жълто-черните" успяха да създадат най-чистото си положение. Това се случи в 44-ата минута, когато Йордан Христов намери непокрит на 5-6 метра пред голлинията Божидар Васев, но ударът му с глава беше неточен. 

Втората част започна неприятно за Ботев, които в 52-ата минута останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Лъчезар Балтанов.

Макар останали с 10 човека футболистите на домакините не се предадоха и в 70-ата минута нанесоха своя удар. Даниел Генов стреля от фаул в стената, топката отскочи и попадна в краката на Божидар Васев, който с шут по земя не остави шанс на Китанов - 1:0 за Ботев!

Победата за "жълто-черните" подпечата резервата Нико Варела. Уругваецът се разписа от дузпа в 80-ата минута след нарушение срещу самия него от Кулибали.

Четири минути преди края "моряците" върнаха едно попадения чрез Курьор, но до нещо повече варненци така и не успяха да се докопат при това гостуване в Коматево.

С успехът Ботев се изкачи на 5-ото място с актив от 9 точки. Черно море е зад тях с 8 пункта.
Още по темата: общо новини по темата: 17
03.09.2015
31.08.2015
29.08.2015
29.08.2015
29.08.2015
29.08.2015
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво момчета! Все така искам да ви виждам ,но ако си истински почитател на даден отбор трябва да го подкрепяш и в трудни моменти, както аз правя и винаги ще правя !!! Ботев завинаги в нашите сърца до гроб <3
+4
 
 
А сега един ден по-късно да погледнем по-трезво към играта на отбора ни. Най-напред ме тревожи как Алекс Колев се старае за двама и трима без никакво подсигуряване - няма с кого да си подава топката в атака. На 90% от действията му в атаката той бе в изолация едва ли не. Много, прекалено много топки му изпращат към момчето и за отбраната на противника не е проблем да го блокират. Така не поставяме никакви проблемни задачи за противника! Липсват хитрите пасове на Вуйчото, фантазията и въображението в атаката. Другото, от което бях озадачен да чуя от много мои познати ботевисти, че била слаба физическата подготовка на отбора. За мен това категорично не е вярно! Истината е, че много от пасовете ни са грешни, от което момчетата се принуждават да навъртват повече километраж в бягането. А това ги натоварва и психически, от което умората може да настъпи по-бързо. Точните пасове са много силно оръжие и те заставят противника да тича много повече, да се изморява. Какво видяхме? Видяхме как срещу Пирин с 10 души нашите се противопоставиха успешно! И вчера също. А мачът в Стара Загора? Затова смятам, че физическата подготовка на отбора е много добра! Ако играта е добре отшлифована с точни пасове, ще се убедите в това.
+8
 
 
Абе вие защо не почвате с по десет човека :)))) като гледам с човек по малко ви е по лесно. Честито и само Локо
+10
 
 
Раздадоха се момчетата... Така както го правят впрочем всеки мач.... Искам да похваля Даната - 4 перфектни центрирания... Браво Дана само така...
+17
 
 
Най-голяма заслуга за победата , е на Нико Варела . Друго си е да има скрито оръжие на пейката , което да избухне като влезе на терена
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+6
 
 
Честито на Ботев.Бяха по добрия,по борбения отбор, и съвсем заслужено победиха.Дано ние не загубим днес в Монтана, защото битката за спасение ще бъде между нас, Ботев и Пирин според мен.Само Локо!
-37
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+32
 
 
Победа с много пот, много раздаване, много емоции.Сладка победа!Нека подкрепяме отборчето и без много мрънкане! Това е отбора, това са ни възможностите.Убедителните победи с тоталното надиграване и многото голове са някъде в бъдещето.Нека се покажем достойни за него и да правим това , което трябва. Пълна подкрепа на отбора!
+34
 
 
Честита победа на Ботев с важен гол на перничанина Божидар Васев !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Ботев реди контрола с отбор от Англия
Лъчезар Балтанов надъха малките национали в Пловдив
Мертенс тренира с отбора, Ботев почна подготовка за "моряците"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: