ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Ел Харуби: Локо има сили за Европа, но цел №1 е оцеляването
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:02 / 29.08.2015Коментари (4)4315
© Plovdiv24.bg
"Локо" (Пд) не се представя по най-добрия начин от началото на сезона в "А" група, но определено новият вратар на "смърфовете" Ясин Ел Харуби е футболистът, който прави най-голямо впечатление в състава. Мароканският страж е с основна заслуга за първата победа за сезона над "Левски", както и за равенствата с градския съперник "Ботев" и "Литекс". Пред "7 дни спорт" Ел Харуби говори за целите и възможностите пред "Локо" през сезона, както и за престоя си в България.

- Ясин, какво е мнението ти за последния мач с "Левски"?
- Това беше изключително важен мач за нас. Цяла седмица се подготвяхме сериозно за него, свършихме много работа на тренировките. Харесват ми такива интензивни и бързи мачове, особено срещу силни отбори като "Левски". Смятам, че решителността, която показахме, ни донесе победата.

- Централната двойка защитници пред теб е доста опитна - Кирил Котев и Александър Тунчев. Дава ли ти това допълнителна увереност в играта?
- Чувствам се изключително удобно с тях двамата на терена, защото са чудесни футболисти. Дават ми допълнително спокойствие в трудните ситуации, а и за противниците е много трудно да ги преминават.

- Каква е основната цел пред "Локо" за този сезон?
- Честно казано, мисля, че имаме сили да се преборим за местата, даващи право на участие в евротурнирите, но основната ни цел си остава да запазим мястото си в "А" група.

- Как се стигна до трансфера ти на Лаута?
- Всичко се случи много лесно и много бързо. Когато пристигнах в отбора, всички ме приеха много добре, начело с лидерите.

- През зимата се разбра за договор с ЦСКА. Какво се случи с него?
- Да, през януари подписах за 5 години с тях, но след като видях колко проблеми имат и какво се случва с клуба, спрях контракта. Срамно е, че такова име като ЦСКА е в това положение, но се надявам, че много бързо ще намерят пътя обратно към "А" група.

- Как марокански футболист като теб свиква с обстановката в страна като България? Трудно ли ти беше?
- Тук съм със съпругата и дъщеря ми, така че всичко е възможно най-доброто. Аз съм доста социална личност и нямам проблеми да се адаптирам към която и да е страна.

- Как реши да дойдеш в България?
- Дойдох тук, защото предизвикателството е ново и много добро за мен. Познавам и френските футболисти, които играят в България, те ми казаха, че първенството е много добро и клубовете са много равностойни. Игор Джоман, който е в "Берое", и другите французи, които бяха там, когато преминах във "Верея", ми помогнаха много. С Джоман сме приятели още от "Гингам", където играхме заедно.

- В последната седмица се заформи скандал около един от френските футболисти у нас - Жуниор Мапуку и "Берое". Какво знаеш за него и какво е мнението ти за Мапуку?
- Не знам какъв е проблемът между Мапуку и "Берое", не съм запознат със скандала. Иначе имам хубаво мнение за Жуниор, той е добър човек.

- Преди да дойдеш в България си играл в първенствата на Франция, Мароко и Румъния. Коя е най-голямата разлика, която намираш между "А" група и тези шампионати?
- Определено по-голямата зимна пауза в шампионата е голямата разлика. Иначе тук много ми харесват терените, на които играем, и в тях също има разлика. Вярно е, че съм играл в доста първенства. Започнах да играя футбол в моя роден град Дре във Франция. На 15 години преминах в "Гингам" и играех за юношите, бях там седем години. На 20 години подписах първия си професионален договор с "Гингам", който бе за срок от три години. На втората година бях преотстъпен във втородивизионния "Насионал", за да играя повече мачове. С този отбор играх финал за Купата на Франция срещу "Лион". След което "Гингам" ме предложи на клуб от трета дивизия и там във всички мачове бях титуляр. След тези три години заминах за Мароко и подписах с "Магреб Фес" с договор за три години. Но останах само 6 месеца там, защото имаше тежка финансова криза и затова разтрогнах контракта си. Когато това се случи, трансферните прозорци в Европа бяха затворени и така моят мениджър ми предложи да дойда в България, където да подпиша с "Верея", и след това с отбор от "А" група, ако го заслужа, разбира се.

- За вратар все още си млад, на 25 години, и имаш доста години футбол пред себе си. Какво искаш да постигнеш най-много в кариерата си?
- Най-голямата ми мечта е да играя на световно първенство с националния отбор на Мароко. Това е нещото, което искам да постигна най-много. Иначе искам да спечеля и много титли на клубно ниво.

- Имаше спекулации, че турският гранд "Галатасарай" те следи отблизо и може да се стигне до твой трансфер там. Има ли нещо вярно в това?
- "Галатасарай", наистина? Никога не съм чувал за такава възможност. Аз съм концентриран върху изявите си на терена и се старая да се представям по най-добрия начин. Всичко останало е работа на мениджъра ми и е в неговите ръце.

- Има ли клуб, за който мечтаеш да играеш или първенство, в което да искаш да направиш трансфер?
- Един ден много бих искал да играя в Англия. 

- В "Локо" има още четирима футболисти, които говорят френски. Как се чувстваш в клуба като цяло?
- Наистина, с толкова френскоговорещи играчи в отбора е по-лесно, но аз и така се чувствам чудесно в "Локомотив". 

- Кой беше най-големият проблем, който срещна, когато дойде в България?
- Защо да е имало проблем? Не съм имал никакви проблеми, страната е много добра, вече говоря и малко български. Освен това живея в Пловдив, който е най-красивият град в България. 

- Какво мислиш, че може да постигнете с "Локо" през този сезон?
- Имаме добър отбор, целият ни щаб също е много добър. Всичко при нас като атмосфера е чудесно. Според мен наистина имаме шанс да стигнем до местата, които дават право на участие в евротурнирите.

Още по темата: общо новини по темата: 220
14.10.2015
13.10.2015
30.09.2015
29.09.2015
29.09.2015
29.09.2015
предишна страница [ 1/37 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изключително добър вратар! От доста време не сме имали подобен страж, вече не се притеснявам за този пост!Пожелавам му много успехи с отбора на Локомотив!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 29.08.2015 г.
+1
 
 
Измерете му температурата на тоя! Нещо се е объркал. Кажете му, че не е в Ботев, а в Локото. Ще види той Европата само на екскурзия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: