ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Академик се връща в баскетболния елит след 18 години пауза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:56 / 25.08.2015Коментари (3)4311
© Plovdiv24.bg
Мъжкият отбор на Академик (Пд) се връща в баскетболния елит след 18 години пауза. Това съобщи днес пред журналисти президентът на пловдивския клуб Васил Влачев. 

От новия сезон отборът ще играе Националната баскетболна лига. Това става благодарение на усилията на цялото ръководство, на клубния спонсор "Бултекс 99" и на Константин Тити Папазов. 

Последният е лобирал пред Българската федерация по баскетбол и пред община Пловдив да помогна на клуба. От новия сезон името на тима ще бъде Академик Бултекс 99. 

За старши треньор на отбора е назначен амбициозният сръбски специалист Зоран Топич. Той води от своята родина трима баскетболисти- Петър Ламбич, Марко Чирович и Никола Станоевич. 

Останалите състезатели са от школата на клуба и от Пловдивския регион. Те са Костадин Маршавелски, Мартин Пенев, Илиян Ставрев, Стоян Грънчарски, Планимир Дафинов, Васил Бачев, Милен Захариев и Васил Михайлов. Има вариант в тима да бъдат привлечени още две нови попълнения. 

Амбицията на Академик Бултекс 99 при завръщането му в елита е да се представи достойно в компанията на силните си съперници. Новият член на Националната баскетболна лига води преговори с ръководството на залата на Пловдивския университет и на зала "Строител", която в момента се модернизира да играе там домакинските си срещи. 

Мачове може да се играят и в новостроящата се зала в Перущица. Обмисля се вариант Академик (Пд) да приеме в новата спортна зала "Колодрума" най-силните български отбори. 

В случая, че модернизацията на зала "Строител" приключи в края на септември пловдивският тим смята да организира в нея турнир с участието на Левски (Сф), Берое и още един отбор. Академиците ще проведат предсезонната си подготовка в Пловдив, като ще изиграе до 7 контролни срещи. Обмисля се лагер в Златоград.


Източник: БТА






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 26.08.2015 г.
+1
 
 
Много добра новина. Страхотен спорт,чиито традиции в този град е време да се възобновят още повече че вече имаме и зала.
+2
 
 
Ура! Най-после! Колко години вече чакам.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: