ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Даниел Генов: С Ботев се разбрахме за 10 минути
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:58 / 01.07.2015Коментари (1)3181
© Plovdiv24.bg
Даниел Генов подписа едногодишен договор с "Ботев" (Пд), след като около него се разрази истинска сага. Допреди няколко дни се смяташе, че халфът ще заиграе в чужбина, като интерес имаше от бившия му тим "Интер" (Баку), а след това софиянецът беше на преговори с "Литекс". В крайна сметка Генов се озова в "Ботев". Той даде първото си интервю като играч на пловдивчани пред "7 дни спорт".

- Дани, подписа договор с "Ботев" (Пд), можеш ли да кажеш нещо?
- Разбрахме се срокът на договора да бъде една година, това е, което мога да кажа. Детайли и условия не смятам да обявявам в публичното пространство.

- Бързо ли се договорихте с ръководството на "Ботев"?
- Да, изключително бързо. Те бяха настоятелни и много бързо стигнахме до споразумение. Буквално всичко се случи за 10 минути, когато видиш, че има желание в отсрещната страна, всичко е много по-лесно.

- Защо се разминахте с "Литекс", имаше предложение и от Ловеч?
- Това за мен е вече минало. Разминахме се и толкова. Не искам да коментирам този момент.

- Има ли значение фактът, че Георги Марков вече е шеф в "Ботев" (Пд), а преди това беше твой началник и в "Локомотив"?
- Да, естествено, голямо значение има и този факт, но по-важното е, че треньорът на отбора Петър Пенчев ме искаше и ми показа, че съм футболист, на който той иска да разчита. Смятам, че "Ботев" е добро място за развитие на моята кариера, отборът е пълен с млади футболисти, които са амбицирани да постигнат успехи.

- Разкажи накратко твоята позиция относно събитията, случили се в "Локомотив" (Сф)?
- Изключително неприятен факт е отнемането на лиценза на "Локомотив". Не само аз, но и всички момчета, които спечелихме бронзовите медали, съжаляваме за този развой, но клубът така или иначе имаше много сериозни задължения от няколко години и следвайки логиката, беше нормално да се стигне дотук. Жалко за историята на клуба, за феновете и за успехите през годините.

- Президентът Гигов лично ли ви го съобщи, или някой друг от ръководството ви каза, че сте изиграли последния мач за "Локомотив"?
- Не, събрахме се на първа тренировка и на нея стана ясно, че ако клубът не вземе лиценз, ще преустанови дейността си. С мен лично президентът Гигов не е говорил. Не знам дали е казвал на някого от другите футболисти, но мисля, че с капитана е говорил.

- Нека насочим вниманието към новия ти клуб, каза, че лесно си се договорил с "Ботев". Имаше ли вече първи разговор с треньора Петър Пенчев?
- Не, не съм имал все още личен разговор с него, сега предстои да се срещнем. За мен е важно, че попадам в клуб, който има амбицията да се развива като програма максимум, доколкото знам, да се стигне до участие в турнира Лига Европа.

- Притесняваш ли се от конкуренция в състава на "Ботев"?
- Познавам се с доста момчета покрай мачовете, които сме играли. Тук отборът е силен, няма какво да коментирам, но не се притеснявам от никаква конкуренция, това би ми помогнало. В личен план желанието ми е да се развивам, да стана по-добър и да успея да се наложа в състава.

- Гледаш ли по-далече от "Ботев"?
- Да, аз съм млад футболист, нормално е да гледам по-далече, но действителността към момента е такава - аз съм футболист на "Ботев" (Пд) и всичките ми мисли и усилия ще бъдат концентрирани върху представянето с жълто-черния екип. Нека не забравяме, това е отбор с изключителна публика и доста сериозни традиции в българския футбол.

- Вече получи една повиквателна от националния селекционер, имаш ли личната амбиция тя да не остане единствена?
- Естествено, аз не се различавам от другите футболисти и е логично да искам да играя с националната фланелка, но затова трябва да се представя на ниво, другото не зависи от мен. Ако г-н Петев ме покани, със сигурност ще дам всичките си сили да се представя на ниво в националния отбор на България.

- Мислиш ли и за трансфер в чужбина?
- Разбира се, в даден момент от своята кариера бих искал да играя и в чужд клуб, всеки футболист иска да играе в по-силни първенства. Така че да, и аз бих искал да играя в по-силно първенство от българското, но кога ще стане това и дали ще стане, не мога да кажа.

Още по темата: общо новини по темата: 285
09.10.2015
09.10.2015
01.10.2015
25.09.2015
24.09.2015
22.09.2015
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 01.07.2015 г.
+10
 
 
Така е, като се работи с професионалисти. А и на Ботев - трудно се отказва.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: