ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Георги Градев разкри защо Локомотив е взел лиценз за "А" група
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:34 / 18.05.2015Коментари (19)8018
© Plovdiv24.bg
Спортният юрист Георги Градев разкри причината за получаването на лиценз на Локомотив Пловдив от БФС. Както е известно преди няколко дни бившия треньор на вратарите на "смърфовете" Михаил Ролев остана учуден как пловдивското Локо е получил лиценз, след ка­то му дължи 28 хиляди лева, от които не му е изплатил нищо и не е разсрочил или договорил по някакъв начин въпросната сума.

"Позицията му на треньор не е достатъчна в случая. Треньор е и кондиционният треньор, но и той не попада в обхвата на лицензирането. Наредбата ясно диференцира и определя кои точно треньори попадат в обхавата й. Това, че има спечелено дело, изобщо не е аргумент по отношение на Наредбата.

Категоричен съм, че "треньорът на вратари" не попада в обхвата на Наредбата. Изискването да има лиценз "УЕФА А", а не лиценз за треньор на вратари (който е различен), ясно показва какво е намерението на регулатора. Няма как длъжността "треньор на вратари" да бъде задължителна в един клуб, тъй като тя успешно може да се изпълнява от "помощник треньора" също (особено, ако той е бил вратар). 

Същото тълкуване се прилага в Румъния и Русия, къдете вече съм имал такива казуси. Не забравяйте, че има основни правни принципи за тълкуване на такива норми, които не бива да се пренебрегват. Един от тях казва, че ако нормата не е достатъчно ясно формулирана, тя се тълкува срещу регулатора, а не срещу кандидата за лиценз (contra proferentem). Вече имаме достатъчно практика на КАС по този въпрос", заяви специалистът по спортно право Георги Градев.

Той разкри и още едно задължение на Локомотив от времето на Константин Динев, за което не се знаеше до този момент. "Атанас Атанасов, който скъса с Локо през 2013-а има да получава три заплати и половина, както и обезщетение за неползван отпуск", заяви още Градев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Законо си е закон и всеки може да го тълкува както си иска.Закона тук е ясен треньор на вратарите не играе в лиценза и толкова .Имал да взима ами ще чака.Да не би само Локо пд да дължи нещо на някой.Някои дължат милиони и им дадоха лиценз и как това никой не разбра.
+1
 
 
Мартин Сечков и Янко Сандански трябва да бъдат задържани в Локо Пд. - те са една стабилна и спокойна двойка централни бранители. На вратата Теодор Скорчев е нисичък, не случайно му вкарват голове отдалеч, трябва да се пробва Витанов вратар или да се търси нов. По фланга на защитата Мартин Кавдански и Венко Филипов. Стамов, Горанов и Дишлиев ще са винаги готови за смяна! В средата - Ванчо Траянов вече е на 38, трябва да окачва футболните обувки на стената, но затова пък юношеския национал Шабан Османов е готов да го смени. Стабилен е и Георги Вълчев, а офанзивни - Дани Кики и Бурабия. Напред отстрани Карагарен и Делев, в центъра на атаката Ласиман и пред него Камбуров и правим шампионски отбор!
на 18.05.2015 г.
+1
 
 
За нас е ясно, ние сме Локомотив Пловдив и лиценз ще взимаме само с името си... ама ония селяни с милони дългове, как взеха лиценз ми е чудно? Сигурно, ония с фалшивата коса ги е пожалил, нали игра за Тракия по време на борокерите. Да живее Коматево.
+3
 
 
Самият факт, че някои самотитолуващи се отговорни фактори предизвикаха тази криза този сезон, ме кара да бъда скептичен. Искам първо да отчета все пак, че успяха да съхранят отбора в А-група, но и да ги помоля да няма въртели и усложнения при прехвърлянето на акциите, защото всички локомотивци помним копаенето и паленето на свещения терен, прекратяването на мачове и още много други простотии, за които досега не сме чули извинение!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Локомотив Пловдив е отборът, който стреля най-точно от дузпа в родния елит
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: