ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (14) | Вчера (23)
Кличко защити световната титла срещу Дженингс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 26.04.2015Коментари (2)2462
©
Владимир Кличко отблеляза пореден успех на професионалния ринг. Тази сутрин украинецът победи претендента Брайън Дженингс по точки в сблъсъка помежду им в "Медисън Скуеър Гардън". Американецът се бори с всички сили и издържа всичките 12 рунда, но в крайна сметка съдиите присъдиха победата на Кличко, който вече има 18 защити на световната си титла.

Двама от съдиите дадоха 116-111 точки за световния шампион, а третия присъди 118:109. Така той запази титлите си на WBA, IBF, WBO и IBO и вече има 64 победи на сметката си, 53 с нокаут, и само 3 загуби. Кличко успя да изравни рекорда на Джо Луис за най-много мачове за световната титла.

Дженингс стартира мача агресивно, но в края на първия рунд Кличко успя да му нанесе няколко тежки удара. След това двамата продължиха с тактическото надлъгване и във втория рунд.

В третия рунд Дженингс продължи да бъде много подвижен и нанесе няколко удара в тялото на Кличко. След това той се оплака на рефера от постоянното натискане в клинчовете от страна на украинеца. В края на рунда обаче при едно закъсняло изтегляне претендентът получи тежък удар в главата.

В четвъртия рунд съперниците се откриха и си размениха няколко удара. След това в петия Дженингс направи най-силния си рунд и на два пъти успя да нацели главата на Кличко, който видимо започна да се изнервя от развитието на двубоя, тъй като съперникът доста успешно нарушаваше ритъма му.

В шестия рунд американеца отново нанесе няколко удара в главата на украинеца, който обаче също отговори с две десни крошета. В седмия двамата започнаха позиционно, но Дженингс отново пусна ляво кроше, а след това с дори се опита да подразни Кличко като започна да му говори и видимо го ядоса.

Осмият рунд започна с две поредни леви крошета от страна на Дженингс. Кличко обаче също отговори с ляво кроше, а след това и десен прав в главата на американеца, а в края на рунда световният шампион успя да вкара и няколко леви прави, макар и не много силни. В следващия рунд Дженингс отново взе инициативата. Той стартира с няколко удара в тялото на съперника, а след това последва забележка за Кличко за натискането в клинчовете. Американецът след това отново атакува и успя да нанесе първо десен, а след това и ляв прав в главата на украинеца, който в 10-ия рунд получи и наказание с отнемане на точка за поредното си натискане. След това Кличко нанесе два поредни удара в главата на Дженингс.

В предпоследния 11 рунд двамата започнаха с размяна на удари, но в края отново Кличко нанесе два тежки десни прави в главата на американеца. В крайна сметка срещата стигна и до последния 12-ти рунд, в който Кличко бе по-активният от двамата боксьори и заби няколко тежки удара в главата на Дженингс, който обаче не се предаде до края и мачът трябваше да бъде решен от съдийските гласове, които дадоха победата на украинеца. С този успех Кличко почти сигурно ще си гарантира среща с Дионтей Уайлдър за обединяване на четирите най-престижни пояса в световния бокс.

Източник: "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Еееех... Ако и Кобрата беше издържал 12-те рунда...
0
 
 
МНОГО ИНТИЛИГЕНТЕН СПОРТИСТ ИСТИНСКИ ШАМПИОН
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Без резки движения - оставиха публиката на вечното дерби
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Ботев раздава безплатни билети за Славия, но с две условия
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Крушарски осъществи поредна мисия: Локомотив Пловдив отвъд всякакви граници!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: