ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (28) | Вчера (23)
Двойка на Марица ще представят България на Европейската купа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 24.04.2015Коментари (1)2009
©
Двойка на Марица (Пловдив) ще бъде част от женския национален отбор по плажен волейбол на България за предстоящото му участие в третия кръг от Европейската отборна купа. Новосформираният тандем Диана Малинова & Теодора Симеонова ще си партнира с тима на Ася Динова & Светла Ангелова при опита на пясъчните Лъвици да се преборят с трудните си съперници и да се класират за следващия кръг от континенталната надпревара, която се явява и олимпийска квалификация за Рио де Жанейро 2016.

България е в Група В в компанията на Русия, Украйна и Шотландия, а срещите в групата ще се проведат в австрийския град Баден на 30 април и 1 май. Победителят в групата ще се класира директно за финалите на Европейската отборна купа догодина, а вторият и третият ще продължат в четвъртия кръг това лято.

Опитната Диана Малинова, една от най-реномираните плажни волейболистки на България, която работи и като треньор на пясъка в Марица, и младата надежда на пловдивския клуб Теодора Симеонова ще направят своя официален дебют като двойка именно в Баден. Двете за първи път се готвят целогодишно и целенасочено за плажа, без да играят в зала. Част от подготовката им премина под балона на пясъчния корт край Гребната база. Те проведоха и зимен лагер на хижа Здравец в Родопите, а съвсем наскоро се завърнаха от подготвителен лагер в Приморско, насочен именно към участието им в предстоящото състезание в Австрия. На този осигурен от Марица лагер те бяха придружени и от още една плажна волейболистка на Жълтите - младата Гергана Лулчева. Диди & Теди обаче не са имали участия в турнири или контролни срещи досега.

"Със сигурност ще ни бъде много трудно в Баден, защото съперниците са изключително силни", заяви Диана Малинова след завръщането си от Приморско. "Русия, Украйна и Шотландия са все страни с по-развит плажен волейбол от нашия, но ще се опитаме да се преборим. Засега не знаем точната програма на състезанието и затова не бързаме да си създаваме очаквания и да си поставяме цели."

"С Теди имаме желание да участваме във възможно най-много турнири през тази година", погледна по-напред плажната ни звезда. "По принцип планът е тя да е основната ми партньорка, но след като излезе и вътрешният календар за предстоящия сезон и видим какви състезания ще се организират в нейната възрастова група, е възможно тя да играе и с някой на нейната възраст а аз отново да си партнирам с Русена Сланчева."







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Успехи само и напред, момичета! Зарадвайте ни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Марица не даде гейм на ЦСКА в първия финален плейоф за титлата
ВК Марица: Да си приберем трофея обратно в Пловдив! Подкрепете ни!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: