ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Ботев победи с 3:1 Локомотив в градското дерби при набор 2000
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:12 / 27.03.2015Коментари (2)2495
Ботев победи с 3:1 Локомотив в градското дерби от първенството при набор 2000. "Жълто-черните" играха далеч по-добре от своя съперник и напълно заслужено се поздравиха с победата насред изкуствения терен в парк "Лаута".

По този начин ботевистите направиха дубъл над градския си съперник в Битката за Пловдив, след като през есента го победиха с 2:0 в "Коматево". Наставникът Стефан Стоянов заложи на три "канарчета" родени през 2001 година в стартовия състав.

Още от първите минути "жълто-черните" показаха, че са отборът който по-силно желае победата. Срещата стартира по великолепен начин за ботевистите и още в 5-ата минута те ликуваха. Желязко Калинов центрира към наказателното поле на "смърфовете", а там Васил Стоянов с глава разпечата мрежата на "черно-белите". 2 минути по-късно Благовест Данчев се пребори за топката и пусна отличен пас към Желязко Калинов, но крилото на "канарчетата" пропусна от чиста позиция.

С течение на времето домакините се поокопитиха, но въпреки това "жълто-черните" продължиха да владеят топката в по-дълги периоди от игровото време. Така се стигна до 26-ата минута, когато момчетата на Стефан Стоянов стигнаха до втори гол, който бе абсолютно копие на първото попадение. Този път Кристиан Добрев центрира към Благовест Данчев, който с глава прати топката за втори път в мрежата на "смърфовете".

3 минути по-късно авансът на "жълто-черните" вече бе класически. Желязко Калинов отправи великолепен диагонален пас към Кристиан Добрев, крилото овладя, навлезе в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл направи за трети път безпомощен стража на домакините. Секунди по-късно "черно-белите" намалиха резултата, след като се разписаха след меле в пенала на Ботев.

През второто полувреме жълто-черните продължиха да контролират случващото се на терена. На почивката в игра за "жълто-черните" се появи Денислав Минчев, който през всичките 35 минути на втората част не спря да тормози "черно-бялата" отбрана. В 45-ата минута именно Минчев нахлу по дясното крило, преодоля защитник на "смърфовете" и извади топката към точката на дузпата, но там нямаше негов съотборник, който да засече.

В 51-ата минута Кристиан Добрев проби отляво и шутира, но слабо и без да затрудни вратаря. В ответната атака играч в "черно-бяло" бе изведен сам срещу Рангел Рангелов и се опита да го прехвърли, но топката мина далеч от вратата. Секунди преди последния съдийски сигнал "жълто-черните" получиха свободен удар на около 22 метра от вратата. Зад топката застана Габриел Земярски, който обаче прати кълбото на сантиметри от десния страничен стълб.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+15
 
 
Нека малки и големи от лаута свикват, това е бъдещето им.
+19
 
 
Жълта диктатура,на всички фронтове!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Лудогорец реши всичко, чака на финал победителя от Ботев - ЦСКА-София
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ген. Нонка Матова: Запишете се! Всяко ваше участие в спорт е здраве и добра емоция
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: