ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев сезира Лицензионната комисия за дълг на Лудогорец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:16 / 24.03.2015Коментари (3)2727
© Plovdiv24.bg
Адвокат Георги Несторов е член на Сдружение ПФК Ботев, а също така е и в съвета на директорите на клуба.

"От днес "Сдружение ПФК Ботев" е мажоритарен собственик на клуба. 61 % от записаните акции на капитала на дружеството вече са в сдружението, останалите 39 % са миноритарен дял", заяви Несторов пред Gong.bg.

"Четох интервюто на г-н Петричев, категорично не съм съгласен, с твърденията, които той е направил за вас и вашата медия. Имаме чисто правен спор, и в момента не желая да давам подробности във връзка с това. Тях ще предоставим на Лицензионна комисия на БФС, и Лицензионна комисия по феърплей в УЕФА, които вече са сезирани с жалби от ПФК Ботев срещу Лудогорец. В настоящия момент Лудогорец има задължения към нашия клуб в доста голям размер. Равняват се в рамките на 1/4 от годишния бюджет на клуба ни", коментира Несторов.

"Лудогорец общо взето направиха прихващане, направиха изявление спрямо Ботев за прихващане на дължимите от тях сума към нас със задължения, които те считат че са придобили от едно трето лице "Моран Трейд", като нашето виждане, е че в случая Лудогорец не са придобили тези права, тъй като за "Моран Трейд" никога не са възниквали тези вземания от Ботев. Всички договорености между "Моран Трейд" и Лудогорец са недействителни, нищожни. Лудогорец няма как да придобият въз основа на една нищожна сделка вземания срещу Ботев, за да могат да ги прихващат срещу своите задължения по договорите към Хамза и Анисе", допълни адвокат Несторов.

"До 31 март трябва да бъдат уредени тези задължения, задълженията не са малко около 1,5 милиона български лева. Тези пари не са 65, а са 75 хиляди евро. Това представлява начисления ДДС, тъй като Лудогорец са направили едно прихващане само на дължимите главници с наши вземания от тях, правейки това прихващане двата клуба трябва по тези доставки да начислят ДДС, на всичкото отгоре Лудогорец даже не са платили това задължение, а при тях седи, че ние им дължим. Няма как да дължиш нещо, което или да вземеш нещо, коети никога не си го придобил. Защото Лудогорец не са го придобили това вземане от "Моран Трейд", те си имат договори като според господин Петричев са си действителни", продължи той.

"В целия този случай са забъркани и още няколко лица, едно от което е ЦСКА София. ЦСКА София в нито един случай съобразно документите, които притежаваме не се е явявало легитимирано лице да търси такова вземане от Ботев. ЦСКА не е било и не може да бъде кредитор на това вземане, което в медиите се тиражира, че е половината от трансферната цена, която имаме да получаваме от Лудогорец за Анисе. Защото нашия трансферен договор, с който ние сме придобили правата върху играча, който е от 26 юни 2013 година е с уговорена трансферна цена. Тя е изплатена точно на ЦСКА, по този договор Ботев не дължи абсолютно нито един цент на ЦСКА. В този договор има уговорка в полза на трето лице, въпросната фирма, ние считаме, че уговорката е е недействителна, изложили сме аргументи в жалбите. Има неясноти в договора", коментира Несторов по повод искането на ЦСКА за пари по договора за Анисе.

"Ботев юридически няма основания на което да дължи на ЦСКА. Пред Лицензионната комисия на БФС срокът е до 31 март, за да получи отбор за следващия сезон лиценз, всеки клуб трябва да отговаря на определени финансови критерии, да няма задължения към други клубове, а Лудогорец има такива задължения. Комисията трябва да излезе с решение, съответно ние сме поискали от УЕФА да бъде разгледан този случай и евентуално Лудогорец да бъде сложен под мониторинг, и съответно това да бъде пречка за получаване на лиценз за УЕФА и от там нататък и участие в турнирите. На практика при тези разплащания нямам представа дали Лудогорец са плащали на Моран Трет, че с това прихващане и плащане на трето лице, което не е футболен клуб се нарушава принципа всички парични потоци да бъдат във футболното семейство. Лудогорец плаща на трето лице, а прихваща погасявани свои задължения към Ботев, като поставя клуба в тежко финансово положение", коментира още адвокатът.

"Разполагаме с доказателства, за участието си в Шампионска лига те са получили сериозни постъпления, задълженията към нас са обвързани пряко с постъпленията към тях, с всяко постъпления, те трябва да отчисляват и да ни плащат, а те не го правят. Това поведение не е много коректно, нещата не са такива каквито изглеждат. Един клуб може да покрие изискванията за лиценз и това не е Лудогорец", завърши адвокат Несторов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Оп парите свършват и започваме с просията
+14
 
 
Стига вересии на паразити,като Киро-Гела!Добре,че има и УЕФА и ФИФА,а там им е през тутурутката за кренвиршите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: