ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев показа, че може, време е да получи малко помощ от акционерите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:28 / 21.03.2015Коментари (20)7149
© Plovdiv24.bg
Ботев сътвори истински подвиг миналата седмица, нокаутирайки едновременно и двата софийски "гранда". С победата си над ЦСКА "канарчетата" заслужено попаднаха в Топ 6 за сметка на безумно слабия Левски, но освен това, на практика почти отказаха ЦСКА от борбата за титлата.

С малко пари, добри управленски и треньорски решения, Ботев успя да постигне много.

Сега обаче наред са акционерите. Plovdiv24.bg научи, че те вече 10 месеца са абдикирали от финансирането на отбора. Още по-парадоксалното е, че от Ботев са давали пари на един от акционерите за извършване на спешни ремонти през лятото.

В понеделник, както вече ви информирахме, е имало среща на високо ниво в София за бъдещето на "канарчетата". По наша информация на нея главният акционер на клуба Веселин Бушев е обещал да даде 700 000 лева, за да обезпечи финансирането на отбора като е уверил, че още идната седмица ще преведе пари, за да няма финансови дестабилизации в клуба точно преди лицензирането.

За да мине безпроблемно лицензирането Адам Стаховяк и Томаш Иршак трябва да се откажат от претенциите си, за по-високи заплати. Както е известно двамата получавата тавана в клуба от 3000 евро, но настояват да получат цялата сума до договорените им преди финансовите катаклизми нива. Сега лицензът на "канарчетата" зависи и от тях двамата. Тук е момента двамата обичани от феновете легионери да покажат, че са се заразили от "жълто-черната" страст и милеят за клуба, а в главите им не са само повече пари.

Ръководство, треньори и футболисти на Ботев направиха каквото е по силите им в трудната обстановка и успяха със задружни усилия да поставят една солидна основа. Време акционерите да влязат в ролята си и да надградят над тази основа, обезпечавайки съществуването на отбора.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Някои депутати като Менда Стоянова задават въпроса, какво е КТБ в момента, банка ли е, или нещо друго. КТБ в момента е банка, и лицензът на банката не е отнет. Има административен акт на БНБ за отнемане на лиценза, който е обжалван. Този акт влиза в сила в деня на влизане в сила на окончателното съдебно решение. Актът е написан, подписан, подпечатан, изведен, но не произвежда действие. Това е като присъдата на Цветанов на втора инстанция, която е обжалвана. Той в момента е не по-малко невинен от всички нас, и съответно има всички права като всеки от нас. Още с първото дело сега, срещу отнемането на лиценза на КТБ, може да се разреши всичко. Отмени ли се актът на БНБ, временните синдици ще бъдат отстранени, бившите управители се възстановяват на служба, и акционерите ще подпишат споразумение с фонда за разсрочване на задълженията на банката. Според това, което съм чул от адвоката на ЦВ, има огромна вероятност това да се случи - документът, подписан от одиторите, не предстанлявал одиторски доклад, имало забележка, че документът не може да служи за съдебни цели. Отделно, квесторите нямали необходимите години като управители на банки, каквото е изискването на закона. Загубите и пропуснати ползи ще се търсят от международен арбитражен съд, като преди това всеки отделен казус и с КТБ, и с предприятията на ЦВ трябва да мине цялата пътечка на българското правосъдие. Това може да трае повече от 5 години. Новите собственици на предприятията на ЦВ ще бъдат също атакувани, новоназначените временни синдици в КТБ по силата на приетия сега специален закон ще искат обезсилване на сделките от съда, пак три инстанции, пак 5 години, без евентуалния международен арбитраж. Но рано или късно, държавата ще плаща на много хора за претърпени загуби по вина на държавни институции! Такива ще са последствията от модела КОЙ!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 21.03.2015 г.
+17
 
 
Отдавна се канех да напиша нещо, не все не посягах, заради "общественото мнение". Да, след случая с КТБ, т.нар. обществено мнение е много чувствително на тази тема. Още по-чувствително става, след като от медиите го заливат с невярна, тенденциозна и псевдоинформация от организаторите, съмишлениците им и на практика - грабителите на тази банка. Един човек бе поставен в ситуация да не може да се защити от тия нападки, но лишен и от активите, на една банка, която с години той е развивал и пазел - Цветан Василев. Всички писания от лятото на м.г. са една жалка инсинуация, но заговорниците са хора без морал и скрупули, което пролича от действията им. Нооооо, както се казва - скоро ще дойде видов ден и истината, голямата истина ще излезе на бял свят. За мен тази борба е с предизвестен край в полза на Цветан Василев, но някои хора успяха до някъде да постигнат целта си - налапаха се с активи на безценица от банката, с мощната подкрепа на БНБ и правителства, правещи се на невиждащи и нечуващи този огромен проблем. Безкрайна ще е сагата на безброй дела в Бг, относно действията на "институциите" по заграбването на една българска банка. Резултатът тук няма да е удовлетворителен за страните, но затова в ЕС са създали международен съд - там вече няма да има наши и ваши съдии и прокурори - а, независими магистрати. И тогава, най-накрая ще лъсне цялата ИСТИНА за позора на заговорници, вече познати на обществот лица, вкарали в комплота си не малко държавни длъжностни лица и институции.... Пиша всичко това, за да стане ясно на бедстващите и безкрайно зависливи "локомотивчета", че изоставането в плановете на "Проекта Ботевъ" е по причини, породени от една мръсна, мазна и долна каста, която си позволи най-нагло, с предварителен план да ограби една българска банка и още по-нагло да говори, че крадеца бил нейния собственик! Гадове! Гадове безкрупулни, смятащи ни за нискообразовани, смятащи, че ще им мине номера като говорят, че собственик ще открадне от собствените си пари?! Тежко и горко им на тези, нищо че сега сякаш се покриха. Та, да, изоставане има в плана за развитие но клубната база - в частност стадиона, но той ще се осъществи. Както казва goche "ще се настрои общественото мнение". Аз пък казвам - дреме ми за общественото мнение, щом ще се изгражда едно такова съоръжение. В края на краищата - няма да правим публичен дом или бар-бардак, а едно прекрасно спортно съоръжение за града. Та, мишки зависливи - да кажа и да го знаете поне - има заделени пари за изграждането на стадиона и това скоро ще се случи.. Няма нужда това да се крие вече, просто трябва да се случат още някои неща - не финансови, а правни. Просто, разместиха се пластове от юридическа, финансова и личностна основа. Сега нещата тръгват, за наша радост - на феновете на ГРАНДА на Пловдив - БОТЕВ!
на 21.03.2015 г.
+28
 
 
Апел към феновете в тези трудни времена да се въздържат от глупави прояви като пияни на трибуните димки бомби нахлувания чупене и т.н. Призовавам проявилите се да бъдат показвани на полицията и да не бъдат допускани на стадиона.
-22
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
+14
 
 
Днес и утре момчетата трябва да мислят само за мача с Лудогорец. След него до края на март ще се търсят варианти, изгодни за всички страни. Иршак и Стаховяк са тук със семействата си, и двамата имат малки деца. Ще играят футбол още няколко години, през които трябва да обезпечат семействата си. Не се съмнявам, че са заразени от магията на Ботев. Иршак е много сдържан, хладнокръвен, и въпреки това се отдава на емоцията си. Ако се намери начин за изплащане на задълженията ни към тях, ще е справедливо, това не са грешно дадени пари. Трябва да се отложат във времето вземанията им, този юридически казус може да се разреши. Грешни пари са глобите заради хвърлени предмети, повредената ЛЕД системата в Бургас, неустойките за едностранно прекратени договори. Сега пак има гласове за прекратяване на договорите с Росен Колев и Инез, което означава изплащане на неустойки. Информацията, че акционерите са абдикирали в последните 10 месеца, противоречи на досегашната финансова изрядност на клуба. Това важи може би само за един от акционерите, ТЦ-ИМЕ, който беше в процедура по обявяване в несъстоятелност и с назначен синдик. В момента икономическата война между ЦВ и модела КОЙ е в решителна фаза. ЦВ трябва да спасява отделни части от империята си от раграбване. Директно финансиране от него ще го дискредитира, ще настрои общественото мнение и срещу него, и срещу клуба. Тепърва започват битките както срещу отнемането на лиценза и обявяването на КТБ в несъстоятелност, така и за спасяване на собствеността в отделните предприятия. Оставам с впечатлението, че на този етап възнамерява да преустанови всякаква дейност в страната, и да насочи целия си бизнес в Сърбия и др. Новият мажоритарен акционер на Виваком е придобил и мажоритарния дял от Дунарит, вероятно е да придобие всички активи на ЦВ в България. Това означава да е и мажоритарен акционер в Ботев!
+11
 
 
При наличие на база, която да произвежда футболисти и стадион, който да се пълни, плюс други екстри като ТВ права и прочие, клубът спокойно може да се самоиздържа без да има нужда от поредния "благодетел", който да "дава". Ботев има шанс да е първият клуб в страната, постигнал това. Дотогава обаче, ще трябва да се дофинансира стадиона и да се обезпечи бюджета поне до края на годината. В година на местни избори съм сигурен, че ще се намери начин това да стане, при условие, че има яснота как се харчат парите и не се краде.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Нападател на Ботев изгоря за един мач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: