ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Спартак към Общината: С какво сме по-различни от Локо и Ботев?!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:53 / 25.02.2015Коментари (22)4511
©
Привържениците на Спартак и ръководството на тима се обединиха срещу двойния аршин, с който Община Пловдив действа. Повод за общата реакция е решението от 19 февруари на пловдивските съветници, от което стана ясно, че на Ботев и Локомотив се отпускат общо 200 000 лв. финансова помощ под формата на билети, докато за Спартак и Марица местните велможи не гласуваха и лев, като се оправдаха по изключително странен начин за това си решение.

Привържениците на "гладиаторите" застават твърдо зад позицията на феновете на другите пловдивски отбори, които вече взеха отношение срещу тази несправедливост на общинарите.

Привърженици и ръководство обединени зоват:

С какво Спартак е по-различен от Локомотив и Ботев?! Нима този отбор не е пловдивски? Нима не е дал толкова много на град Пловдив? И Спартак има детска и юношеска школа, която винаги е давала и ще продължава да го прави. Не може Общината да е майка на едни, а да е мащеха за други. Приканваме общинарите максимално бързо да преосмислят това си решение и да го поправят, за да се развива пловдивският спорт и в частност футбола. Нека не се делим, а си помагаме!







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Истината е, че никой в Пловдив не припознава кюстендилския пришълец като местен тим и бизнеса не желае да дава пари за уредени мачове. Един бивш съдия който в момента е общински съветник изпроси 100 000 лв. които в последствие ще открадне. За да му мине далаверата пред Общинския съвет вкара в плана си и същата сума да се отпусне на отбора на Пловдив - БОТЕВ. В пълното си право са и другите пловдивски клубове да поискат подобна сума за отборите си въпреки, че не е нормално частни дружества да получават помощи от Общината.
-1
 
 
Дам.. трябваше Общината да купи по една мрежа топки и по един чувал екипи за Спартак и Марица..
+2
 
 
Срам за целия футбол - отборите ,които дадоха И дават таланти на другите ! Срам за Ботев и Локомотив - спомнете си колко от вашите младежки школи играят в отборите ви-май няма почти ! Няма какво да се говори - двата клуба са най-добрите "донори" на таланти - питайте в Маями
-1
 
 
ТРЕТИ вариант. "Марица" и "Спартак" да получат повече, а "Ботев" и "Локомотив" - по-малко. Това би било разумно. НО! Тук става дума за билети, а не за топки, екипи и т.н. А въпросът за билетите е свързана и със средната посещаемост на мачовете. И не е все едно да риташ в "А" или във "В" група. Въпросът би следвало да се реши от по-далече, според мен. Мачовете на "Марица" и "Спартак" не съвпадат в повечето случаи с тези на "Ботев" и "Локомотив". Звучи щуро, но би могло да се въведе формула за "билети в пакет" Например, за мач "Ботев"-ЦСКА билетът да има такава стойност, която да включва и един мач "Марица"-"Ямбол", който е на другия ден, примерно. Който отиде - отлично, ще гледа още един мач, който може да е и важен за класиране по-нагоре. Част от общата цена ще отиде в "Марица" Ако не ще, а иска да дреме пред телевизора и да дзяпа как 22 търчат след топката на мача "Бърнли"-"УБА" и си пие ракийка и шопско салата - негова работа, парите от билета-пакет пак ще идат в "Марица" Формулата изглежда сложна, затова да я обясня пак. За мача с ЦСКА, примерно, Общината дотира 500 билета. Те да са от "пакетен тип" и да важат и за мача на "Марица". Така част от парите ще отидат в "Ботев", друга част в "Марица"
0
 
 
1. "Спартак" е по-различен, защото за разлика от "Ботев" и "Локомотив"Пд играе в аматьорските групи. 2. Аман от изтъкване на успехи от далечно минало време. Но - дотук! В едно нещо спартаклии са прави. Те дори не получават и троха от трапезата. Както и "Марица", към която всеки се стреми, за да грабне нещо. Има три варианта за разпределяне на парите. ПЪРВИ - солидарно и по равно, тоест по 50 хил. лв. на отбор. Ако ревне и "Евроколеж" и му се угоди, значи по 40 бона. За двата пловдивски гранда 40-50 хил не са много, но са добре дошли. За "Марица" и "Спартак" това са големи суми към момента, макар че те ще позапълнят някоя и друга дупка без да решат проблемите им. ВТОРИ - Получената сума се разпределя според позициите на отборите. "Ботев" и "Локомотив" са в най-високото ниво, имат повече публика и е логично да получат повече. Тук обаче се проявява правилото на съвременната либерална икономика и последицата е същата: "Богатите стават по-богати, а бедните - по-бедни" Е, ако приемем, че "Локомотив" са богати, разбира се. Ама не са, щом търсят като луди спомоществуватели. Не се знае какво ще стане и с "Ботев" след края на първенството. Няма да фалира, но доста ще се свие.
+3
 
 
Гладиатори,това е предизборна пропаганда.Затова популярните отбори получават пари,а по-малките не.Съчустваме ви,но гербарастите си гледат изборите.Над 70 процента от общинарите са ботевисти и се заемам лично да беседвам с отговорни фактори за това срамно решение. Тези пари са малко за отбори като Ботев и локомотив,но много за закъсвалите Марица и Спартак.
+8
 
 
Срамота е за Спартак и Марица да не се помисли да се помогне! Нека Общината да не излиза с оригинални отговори, ами да се поправи!
-3
 
 
Нито Ботев,нито Локомотив заслужават пари.Това,което предлагат като продукция не струва.Тези пари ще си ги раздадат за месец и след това отново същите хора ще управляват по същият начин двата клуба.АКО тези пари са дадени за направата на игрища,вложени в чужденци треньори на ДЮШ или екипи за децата,тогава съм ЗА.
+3
 
 
За съжаление, отговора на въпроса е ясен. Голямо падение на общината.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: