ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канарчетата" взеха скалпа на столичното Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 23.02.2015Коментари (0)1957
Ботев постигна нова победа в Елитната юношеска група до 17 години. В мач от 24-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 3:1 при визитата си на Локомотив (София). Двубоят се игра на изкуствения терен в столичния квартал "Драгалевци".

Капитанът на "жълто-черните" Петър Чалъков продължава да лекува контузия и отново не попадна в групата. Като титуляр започна Димитър Минчев, който в продължение на цяла седмица не бе водил тренировъчен процес заради грипно заболяване. Въпреки тези кадрови проблеми, момчетата на Иван Цветанов затвърдиха добрите впечатления от първия пролетен кръг, когато разгромиха с 5:1 Чавдар (Етрополе).

Пловдивчани стартираха по-добре мача срещу столичните "железничари" и наложиха натиск в първите минути. В 3-ата минута Исмет Рамадан навлезе на скорост в наказателното поле и стреля, но вратарят на домакините се намеси добре и спаси. В 13-ата минута Здравко Дерменов центрира отдясно, а Иван Кирев с глава прати топката в мрежата на "червено-черните", които днес играха с резервния си екип - 0:1. В 16-ата минута Атанас Пашалиев изпрати топката в пенала на Локомотив, вратарят не се намеси добре и кълбото попадна в Рамадан, който стреля, но ударът му бе блокиран.

От средата на първата част домакините се активизираха и изравниха играта, като в някои периоди дори имаха превес. В 19-ата минута центриране в наказателното поле на "канарчетата" бе засечено с глава, но топката мина над вратата. В 30-ата минута ново центриране не бе преценено добре от Димитър Стамболийски, който изби неуверено, топката се озова в играч на домакините и той стреля, а вратарят с прекрасен рефлекс изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар играч в "черно-бяло" бе оставен непокрит и с глава изравни - 1:1.

По подобие на първото полувреме, в първите минути на втората част "жълто-черните" бяха по-активни. В 42-ата минута, след ъглов удар, топката попадна в Иван Кирев и той стреля от границата на наказателното поле, а кълбото профуча на сантиметри от левия страничен стълб. В 51-ата минута Иван Кирев намери Йосиф Табаков и нападателят стреля с глава, но право във вратаря, който улови без проблем.

Следващите 60 секунди на срещата се оказаха решаващи за крайния изход. В 52-ата минута Милко Георгиев получи отличен пас зад защитата на Локомотив, напредна и останал очи в очи с вратаря стреля, стражът първоначално спаси, но топата отново попадна в крилото, който този път не пропусна - 1:2. Секунди по-късно коженото кълбо стигна до вратаря на "железничарите", който изби нескопосано топката и тя се озова в Йосиф Табаков, а той с хладнокръвен удар отбеляза поредното си попадение от началото на сезона - 1:3.

В 58-ата минута "жълто-черните" направиха изключителен пропуск. Стражът на домакините отново не успя да изчисти добре топката и тя попадна в Иван Кирев, който обаче останал очи в очи с вратаря пропусна. Този пропуск можеше да струва скъпо на пловдивчани, тъй като в следващите минути домакините изпуснаха няколко много добри ситуации. В 59-ата минута се получи кратко меле в наказателното поле на ботевистите и последва удар, но Стамболийски се намеси добре и изби.

При последвалия корнер играч в "черно-бяло" засече топката с глава, а кълбото се отклони от страничния стълб. В 72-ата минута футболист на домакините стреля от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. 4 минути преди края на двубоя домакините направиха нов пропуск. Футболист на столичното Локо стреля, Стамболийски се намеси отлично и спаси, но кълбото се озова в друг футболист на домакините, който прати топката над вратата.

По този начин Ботев вече има актив от 46 точки и заема 7-ото място във временното класиране. "Жълто-черните" обаче изостават на едва 5 точки от третия ЦСКА. В следващия кръг "канарчетата" са домакини именно на "армейците", като мачът е тази сряда от 14:00ч. на базата в "Коматево".

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Сватбата ще свири на Локо, пратиха Давидов на стадион "Христо Ботев"
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Юноша на Ботев удължи договора си с Левски
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: