ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (26)
Този път обратът се получи! Марица би Левски от 0:2!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 14.12.2014Коментари (3)2924
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Кирил Налджиев
tetulka
Петко Петков
gargamelche
ГеоргиС
spartaka
Фани
vasel1
Пенка Христова
jonykanara
eli_ana
proxima
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Този път Марица (Пловдив) успя да постигне пълния обрат срещу Левски (София), до който бе близо и в първия двубой между двата тима в столицата по-рано тази есен. Пред близо 1000 зрители в зала Пловдивски университет, вицешампионките отново допуснаха пасив от 0:2 гейма, но все пак надвиха шампионките с крайното 3:2 (18:25, 24:26, 25:21, 27:25, 15:9)* в драматичен сблъсък от десетия кръг на Националната волейболна лига.

Така в края на първия дял от редовния сезон Жълти и Сини се изравниха с по девет победи, една загуба и 27 точки на върха в класирането, но софиянки имат един загубен гейм по-малко и ще зимуват като есенен първенец. Битката обаче продължава, отборите имат да се срещнат още по три пъти преди плейофите и интригата за първото място напълно се запазва.

Левски бързо пое инициативата през първия гейм, затрудни Марица със своите сервиси и атаки и с 5 аса поведе в мача след 25:18. Гостенките бързо натрупаха 10 точки аванс и във втората част, преди пловдивчанки най-после да се събудят. Те започнаха да стопяват разликата, за да се стигне до едно уникално дълго и красиво разиграване, след което резултатът бе изравнен за 23:23. За повече обаче домакините не намериха сили и изпуснаха гейма след 24:26.

В третия гейм Сините се засилиха към чистата победа и до второто техническо прекъсване вече имаха три точки аванс. Старши-треньорът на Марица Иван Петков обаче не се отказваше да търси обрат в мача с различни смени и нещата започнаха да се случват. Със серия от точки пловдивчанки обърнаха резултата, след което удържаха предимството си, спечелвайки гейма с 25:21. Момичетата на Радослав Бакърджиев обаче не се притесниха от това и в четвъртата част отново поеха нещата под свой контрол. Нападението им работеше добре и те водеха в резултата през по-голямата част от гейма. Малко преди края обаче любимките на пловдивската публика не само изравниха при 23:23, но и първи стигнаха до геймбол. Левски го спаси и на свой ред можеше да затвори гейма и мача. Тук концентрация край мрежата прояви Таня Събкова, която с отлични атака и блокада отново изведе отбора си напред, а Марина Ковачева с точка директно от сервис сложи край на спора при 27:25.

В тайбрека Марица взе нещата в свои ръце. Благодарение най-вече на своята блокада, но и на грешките, които съперникът допусна, Жълтите наложиха надмощие, за да се стигне до пускането от страна на разпределителката Весела Бончева, с което геймът приключи при 15:9, а мачът - при 3:2.

Топреализатор на мача стана диагоналът на Левски Мирослава Паскова с 24 точки, следваната от посрещачката на Марица Таня Събкова със 17. Много силен мач изигра и едно от либерата на пловдивчанки - Жана Тодорова, която игра самопожертвувателно в защита, а и отлично се включи на посрещане, след като другото либеро - Ивелина Монова, за съжаление получи контузия през втория гейм и остана извън игра.

Още по темата: общо новини по темата: 101
04.06.2015
19.05.2015
18.05.2015
14.05.2015
12.05.2015
12.05.2015
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Супер сте, Маричка! Иван Петков показва израстване!
Сподели какво ново....защо не ми запаметява колонките
на 14.12.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кметът към маричанки: Поклон пред вас! Пловдив ви е признателен!
Изненадваща раздяла! Треньорът, който спечели 3 титли и 3 купи, напусна Марица
Маричанки вдигат пред Общината двете спечелени купи този сезон
Само една победа дели Марица от 10-а поредна шампионска титла
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: