ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с нова класика при U17, "канарчетата" продължиха великолепното си представяне
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 30.10.2014Коментари (0)1979
Ботев победи с 3:0 Верея в мач от 15-ия кръг на Елитната юношеска група до 17 години. "Жълто-черните" продължават с великолепното си представяне и след като миналия уикенд удариха с 3:1 Левски на "Герена", записаха четвърта поредна победа, а последното поражение на "канарчетата" датира от преди над месец и половина.

Момчетата на Иван Цветанов заслужено се поздравиха с 3-те точки срещу старозагорци, въпреки че не изиграха един от най-силните си мачове. Двубоят се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево", а в следствие на непрестанния дъжд топката бе бърза и хлъзгава и в голяма степен затрудни отиграванията от страна и на двата тима.

В 5-ата минута Милко Георгиев проби по дясното крило и центрира остро, но топката бе избита. В 10-ата минута се получи страхотно меле пред вратата на "сините", при което няколко футболиста на Ботев бяха близо до попадението, а в опит да изчисти топката футболист в "синьо" я прати в тялото на Иван Кирев и тя се насочи към голлинията, но там защитник успя да избие. Така се стигна до 14-ата минута, когато ботевистите откриха, а голмайстор бе Иван Кирев, който продължава уникалната си серия да се разписва във всяко едно домакинство на пловдивчани. Нападателят се пребори за топката в центъра на терена, навлезе към наказателното поле на Верея и с прецизен удар вкара за 1:0. След бурното начало ботевистите намалиха оборотите и в следващите минути трудно стигаха до сериозни голови опасности пред противниковата врата. В 33-ата минута Милко Георгиев се озова с коженото кълбо в пенала на "сините" и стреля, а топката се отклони от страничната греда.

След почивката ситуацията на терена не се промени и ботевистите продължиха да владеят топката в по-дълги периоди от игровото време. От своя страна гостите разчитаха на контраатаки и изритани топки напред, които обаче бяха отразявани без особени затруднения от "жълто-черната" отбрана. В 47-ата минута Атанас Пашалиев беше близо до куриозен гол, след като центрира от ъглов удар на близката греда и цялата защита на гостите остави топката, мислейки, че тя ще излезе в аут, но коженото кълбо се заби в страничната греда. В 55-ата минута Исмет Рамадан бе изведен сам срещу стража на гостите и шутира, но топката мина над вратата. 7 минути по-късно ботевистите стигнаха до втори гол, който бе дело на Петър Чалъков. Капитанът на пловдивчани се озова с топка в крака след сериозно меле пред вратата на "сините" и с топовен шут от 18 метра се разписа за 2:0. Това попадение прекърши гостите и двата отбора доиграваха срещата. В заключителните минути Иван Михайлов също се разписа, оформяйки крайното 3:0.

По този начин Ботев запази третото си място във временното класиране. "Канарчетата" вече са само на 2т. от лидера ДИТ, но софиянци са с мач по-малко. В следващия кръг Ботев гостува на Берое, докато ДИТ приема ЦСКА, като "армейците" са на второ място в класирането.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: