ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица дръпна на върха след победа над преследвач
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:46 / 04.10.2014Коментари (0)2085
©
Марица победи с 1:0 Миньор (Раднево) в среща от 9-ия кръг на Югоизточната "В" група. Кристиян Павлов отбеляза единствения гол в мача в 30-ата минута. С този си успех Марица се утвърди на първото място с актив от 22 точки. Второто и третото място делят Миньор (Раднево) и Евроколеж с по 16 точки и мач по-малко.

Преди мача маричани проведоха протест срещу посегателствата срещу клуба и клубната база. Треньорът Петър Курдов, спортният директор Тони Стойнов и футболистите застанаха пред чисто новия клубен автобус и заявиха "Не!" на посегателството срещу клуба. През последния месец стадионът в "Кършиака" стана обект на две нападения. Първо беше атакуван теренът. Тогава неизвестните хулигани изкопаха дупка, в която изсипаха хлорна вар. През тази седмица пък беше изпочупена съблекалнята и бяха изписани лозунги, насочени срещу Петър Курдов. Той каза, че зад тези прояви стоят хората от така наречената "опозиция", водена от Христо Филипов и двама бизнесмени, които искат да вземат властта в Марица.

От името на отбора Иван Площаков прочете декларация, в която остро осъждат хулиганските набези, както и опитите на една група хора да откраднат техния клуб и труд. Декларацията бе подписана от всички футболисти и треньори.

Мачът Марица - Миньор беше интересен, като имаше доста положения и пред двете врати. През първото полувреме по-дейни бяха футболистите на Петър Курдов. Те владееха повече топката и създадоха доста интересни ситуации. Единствения гол в срещата вкара Кристиян Павлов в 30-ата минута, след като излъга защитник в наказателното поле и с хубав удар вкара покрай вратаря за 1:0. След гола нещата не се промениха и логично маричани се оттеглиха на почивка с преднина.

През второто полувреме съперникът от Раднево заигра по-атакуващо, разчитайки главно на центрирания и създаде няколко доста опасни ситуации. Стефан Йонов обаче се справи страхотно под рамката и отрази всичко. От своя страна "жълто-сините" също имаха шансове за втори гол, но ги пропиляха. И двата отбора завършиха с по 10 човека. Строгият съдия Валентин Станчев първо изгони капитана на Миньор, а в 80-ата минута за втори жълт картон играта напусна и Йълмаз Сюлейман от Марица.

В следващият 10-и кръг селекцията на Курдов гостува в Казанлък на Розова долина. Срещата е на 11 октомври от 16 часа. Преди това обаче, в сряда от 16 часа, маричани гостуват на Спартак (Пд) в мач от първия кръг на турнира за Купата на АФЛ.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Съдия от Русе свири гостуване на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: