ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Феновете на Локо: Биха и унижаваха момче в районното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:37 / 22.09.2014Коментари (21)8146
© Plovdiv24.bg
"Полицията няма право да раздава присъди и да слага белезници на хора, които не са изправени пред съда", отсече говорителят на фенклуба на Локомотив (Пловдив) Петър Георгиев по повод инцидентите около домакинския мач с Берое в събота на "Лаута". По думите му, всички фенове, които са били задържани от полицията, са били бити в районното. Сред тях имало и момче, което не било участвало в схватката със служителите на реда.

Както Plovdiv24.bg информира своите читатели преди срещата от 9-ия кръг на "А" група между Локо и Берое, агитките на двата тима си спретнаха меле.

"Полицаят не е повече от мен, не е повече от вас. Той трябва да задържи по подозрение, оттам нататък всичко е в правото на съда. Има момче, което е хванато, без да е било на въпросната случка. То беше отведено с бой и унизено, вкарано в патрулката. Защо в съда не беше допуснат човек, който да каже, че това е момче не е било там? А само един полицай, който излъга. Полицаят трябва да бъде пример за доблест, за морал. Къде пише, че този човек трябва да бъде бит в районното, докато чака своята присъда. Или в България всеки е виновен до доказване на противното?", попита Георгиев.

"Момчето е било бито много и по нощите е било откарано в болница. Борис Русев е в момента в тежко състояние. Дори и той да е ударил полицая, си има съдия, обвинител и ще си понесе последствията. Кой му дава право да бие човек? Това не е нормално. Ако някой го намира за нормално... Кирил Рашков защо не го биха? Той удари цяла една държава."

"Тогава полицията спаси циганския клан от линч", добави председателят на Сдружението на българските футболни привърженици Елена Ваташка.

Георгиев косвено обвини феновете на Берое за сблъсъка с ултрасите на Локомотив.

"Явно са били организирани, щом като били са 40-50 човека. Но понякога това излиза от нашата компетенция. Няма как да се справим. Доколкото знам, феновете на Локомотив не са искали да атакуват полицията. Фактът е, че се е търсил физически контакт, явно е, че са от Берое. Факт е, че има ударен полицай. Има начини, по които да се установи кой го е направил и да бъде съден по нормалния ред. Абсолютно всички момчета са били бити в районното - едни повече, други по-малко. Има снимки. Общо мисля, че са 12 задържаните, но ще ви излъжа за бройката."

Според него, решението да се спре с ексцесиите по и около стадионите тръгва от модернизирането на базите.

"Фенклубовете не спират да работят с полицията, но няма как да се прецени кой е склонен към насилие. Когато имаме нормален стадион, сектори, има видеокамери, вижда се кой е и вече този човек си носи глоби, забрана за мачове и т.н. Няма как да предвидя кой ще хвърля. За съжаление няма как да стане това."

"Първо трябва да се започне от базите, а не от феновете. Ние буквално играем на едни строежи, разрухи. Няма как да се започне от нас, трябва да се започне от другаде."

Феновете на Локомотив ще получат 400 билета за пловдивското дерби с Ботев в събота на базата на "канарчетата" в Коматево. Петър Георгиев призова своите съратници да избягват сблъсъци и обстановката около мача да бъде празнична.

"Надявам се всеки един от нашите фенове, който ще присъства, здраво да се замисли какво може да спечелим и да загубим от една подобна проява. Призовавам всички да избягват ексцесии преди, по време и след мача. Ще говорим на хората около нас. Дестинацията е много трудна. Има известно неудобство, но в крайна сметка това е положението. Трябва да се съобразяваме с моментните неща. Предполагам, че ще има среща с полицията, на която ще се уточняват маршрутите на двете агитки, защото пътят до там е един. Ще гледаме да извлечем максималното. Да се надяваме, че ще стане един хубав празник. Клетката е много неудобна, даже мисля, че 400 човека са много за клетката, но не знам какво да кажа. Ще се постараем да няма никакви проблеми."

Иначе той се радва, че футболистите на Локомотив (Пловдив) дават всичко от себе си. Както е известно, привържениците се заеха с издръжката на клуба.

"Задълженията към футболистите се изплащат навреме. Трудно е. Опитваме се да създадем една нормална обстановка. Момчетата влизат с желание. Може би този сезон няма да им се получават нещата, нямаме подготовка, но се радвам, че момчетата дават всичко от себе си. Ще дадем всичко от себе си срещу Ботев. Все пак съм оптимист, нямам друг избор."
Още по темата: общо новини по темата: 14
23.09.2014
21.09.2014
21.09.2014
21.09.2014
21.09.2014
20.09.2014
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Има една много хубава поговорка за този случай - "Каквото повикало, такова се обадило". Голям го вадите като тръгвате да се биете някъде, а после ревете като второкласнички за права и пр. Много интересно мен защо не ме мъкнат из патрулките и бият... И още нещо - понеже няма закони в нашата държава е хубаво да ви поступват ей така за профилактика от време на време та другия път да се замислите дали да се правите на "мъже".
+1
 
 
Да мяташ камъни и да размахваш прътове по полицаи е демократично,нали празноглавци.Самите локомотивци се възмущават от вас,а какво остава за останалите фенове.Вие сте срам за града ни.Изгонихте Коко,изтъркахте килима на премиера,провъзнасяхте Магарешкия,а след изборите го изгонихте.За да се молите на отново на Коко,а в последствие да го изгоните пак.Всеки нормален човек би се запитал.Вие как взимате решенията и под въздействие на какво и на кого.
+6
 
 
Добре де, аз като съм фен на Локо, но не от онези празноглавите и гологлавите, защо не ме бият в патрулките и защо нямам проблеми с полицията?! Щом сте решили да си търсите белята, най-нормалното нещо на света е да я намерите в крайна сметка! Жалко, че трябва да обвързвате комплексите си с футбола - така изгонихте много фенове от стадионите. А коментарът на Ваташка, цитиран в статията, си е направо шедьовър. Не че искам да защитавам "цар Киро", но работата на полицията е именно да предотвратява линчове и други подобни антиобществени прояви. Като бой между футболни хулигани например. То пък какво ли им е и футболното на тия "хулигани"?!...
+5
 
 
Фенчетата-потници на Локо сами се се набили и унижили, подкрепяйки наглата гавра с историята и бъдещето на клуба, осигурена от адвоката, зъбаря и кебапчията! Няма какво да ги жалим - каквито тарторите им, такива и те!
+5
 
 
глупости на търкалета... стадионите виновни, полицаите, дупките по улиците, феновете на Берое, само не ние... толкова сме далече от цивилизования свят, че направо е жалко и когато тези, които са българското "утре" се замерват с камъни в импотентни опити да се докажат кой е по-първобитен, нищо добро не ни чака... и последният проблем е кой от ритнитопковците повече голове е вкарал, когато един клуб и една игра не носят никаква радост, а само проблеми... отнася се за почти всички клубове у нас, с изключение на 1-2 като Лудогорец, Литекс...
+5
 
 
Може и някой невинен да е изял боя накрая, но като цяло, ако си ходиш мирно по улицата и не се дървиш и правиш излишно на отворен пред куките, няма причина да те нарочват и бият. Бой без нищо едва ли е било, знаем се.
+1
 
 
кофти за Борката !!! Бързо Оздравяване брат... И ТИМО Ние сме с теб!!!
+4
 
 
Жалък опит да изместят погледа от срамните резултати. Държавата виновна на едни,други играят с Ливърпул,а тези които истински пострадаха обраха най-талантливите бълг.играчи.Преди беше Коко,сега държавата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Синът на Кривия отново тренира с мъжете на Локо, отлична новина за Евандро
Фенклубът на Локо към Хоркаш: Ела на стадиона, за да получиш изпращането, което заслужаваш!
Зума разказа за оферта от 3 млн. долара от Юве и за гол от 40 метра срещу вратар №1 в света
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: