ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (27)
Локо изхвърли Ботев за Купата на БФС при набор 2001
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 18.09.2014Коментари (2)2018
© botevplovdiv.bg
В изключително драматичен и изпълнен с много емоции мач Ботев загуби от Локомотив в мач от втория кръг за Купата на БФС при набор 2001. В редовното време срещата завърши 2:2, а при изпълнението на дузпите "черно-белите" показаха по-точен мерник и спечелиха с 4:5. "Жълто-черните" не напускат турнира, а отиват на бараж, който е следващата седмица.

Двубоят на изкуствения терен на базата в "Коматево" премина под тоталната доминация на "канарчетата". Момчетата на Стефан Стоянов изпуснаха изключително голям брой голови положения. Гостите се бяха затворили в собствената си половина и разчитаха предимно на контраатаки и рушене на играта.

В първите 5-6 минути "жълто-черните" контролираха топката, но не успяха да създадат нищо сериозно пред вратата на Локомотив. В 10-ата минута Габриел Земярски центрира към Димитър Тонев, който с глава отклони към Петър Караангелов, а крилото на "канарчетата" засече топката, но тя мина на сантиметри покрай гредата. 60 секунди по-късно Димитър Тонев шутира мощно от границата на наказателното поле, а топката профуча над напречния стълб. В 14-ата минута Земярски изпълни свободен удар от около 18 метра, а топката за пореден път мина встрани от вратата. В 15-ата минута "черно-белите" пробваха контраатака, която обаче завърши с много неточен удар. В 17-ата минута Иван Василев остана сам със стража на гостите и шутира, но вратарят спаси.

В 23-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Кристиан Добрев изпълни свободен удар от 22 метра, вратарят на "черно-белите" не се намеси добре и топката влетя във вратата му. Секунди по-късно "черно-белите" имаха отлична възможност да изравнят, след като нападател на "железничарите" остана сам срещу вратаря Пламен Кисов и го прехвърли, но топката се отклони от напречната греда. В 28-ата минута Иван Василев отново се озова на добра позиция, но ударът му бе париран от вратаря на "смърфовете". 60 секунди по-късно отново Василев бе близо до гола, но шутът му мина покрай вратата. В 33-ата минута момчетата на Стефан Стоянов създадоха меле в наказателното поле на Локомотив, но множеството удари бяха отразени от защитата на "черно-белите". В заключителните секунди на първата част Габриел Земярски центрира от свободен удар, а топката описа странна парабола и се заби в страничната греда, след което бе избита от стража от голлинията.

В началото на втората част играта бе изключително накъсана, като нарушенията следваха едно след друго. В 44-ата минута гостите изпълниха ъглов удар, при който вратарят на "жълто-черните" Кисов не прецени добре ситуацията и топката влетя във вратата му. Последва изключително масиран натиск на "канарчетата", като гостите трудно стигаха до централния кръг на терена. В 50-ата минута удар на Димитър Пройчев мина над вратата. В 53-ата минута, след изпълнение на ъглов удар от Габриел Земярски, Иван Василев засече с глава, но топката се удари в напречната греда. В 58-ата минута, след нов корнер, Атанас Янков с добре насочен удар с глава отново изведе "жълто-черните" напред.

Въпреки, че имаха аванс в резултата, "канарчетата" продължиха да натискат и да редуват головите положения пред противниковата врата. В 59-ата минута Благовест Данчев шутира от 18 метра ,но топката прелетя над напречния стълб. В 62-ата минута Тошко Пашомов се озова на добра позиция и от 4-5 метра шутира, но последната преграда преди топката да влети във вратата бе тялото на защитник на "черно-белите". В 64-ата минута при един от редките случаи, в който гостите минаха центъра, "черно-белите" изравниха. Играч на "смърфовете" се възползва от грешка в отбраната на "канарчетата" и с диагонален удар изравни. 2 минути преди края на редовното време гредата за пореден път спаси "смърфовете". Димитър Тонев изпълни отлично свободен удар от 22 метра, а топката се удари в напречната греда. При последвалото меле Габриел Земярски се озова непокрит и от 3 метра шутира, но високо над напречния стълб.

След равенството в редовното време се стигна до рулетката на дузпите. При тях "черно-белите" показаха по-здрави нерви и реализираха и 5-те удара от 11 метра, докато "жълто-черните" направиха един пропуск, дошъл от Тошко Пашомов, който прати топката над вратата.

"Канарчетата" не напускат турнира, като ще имат втори шанс и отиват на бараж. В него ще срещнат пловдивския Спартак, а мачът е на 24-ти септември на базата в "Коматево".

Още по темата: общо новини по темата: 21
06.04.2015
25.03.2015
19.03.2015
19.03.2015
18.03.2015
17.03.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
Браво смърфчета! Покажете и на батковците си как да играят сериозни мачове.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
След 1:8 от Септември, юношите на Ботев паднаха и от Славия
Легендарен отбор от Бундеслигата следи играч на Локо! От "Лаута" искат 3 млн. евро
Пловдивски тенисист игра срещу бивш №24 в света на четвъртфинал в Испания
Наш национал: Локо (Пд) играе най-стойностния футбол в България
Платек изненада, договорът на Керкез не е сигурен! Решението ще бъде взето следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: