ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (23)
Спортните клубове трябва да напуснат зала "Дунав“ до 1 октомври
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 18.09.2014Коментари (0)1195
©
Длъжен съм да ви предупредя, че ако до 1 октомври не напуснете сами зала "Дунав", ще бъда принуден да извикам полиция, за да изведе оттам. С тези думи се обърна директорът на Общинския детски комплекс в Пловдив Атанас Куртенков към представителите на спортните клубове, които провеждат там своята подготовка.

Вчера той проведе среща в сградата на ОДК с Димитрина Къндева, председател на клуб "Аеробика -АМД", от който са световните шампиони Антонио Папазов и Ана-Мария Стоилова на смесени двойки за юноши и девойки 15-17 години , с шихан Георги Попов, председател на клуба по каратекиукошин и с Тони Симидчиева, която оглавява клуба по художествена гимнастика "Вива". И тримата представители останаха неприятно изненадани от намерението на Куртенков.

Като част от общината ОДК стопанисва залата, в която тренират възпитаници на комплекса в няколко вида спорт. Освен това досега обектът се е ползвал и от трите спортни клуба. "Получих няколко противоречащи си заповеди от кмета на Пловдив Иван Тотев и главният секретар на общината Ангелина Топчиева, които най-напред ми нареждат да сключа договори с трите спортни клуба за ползването на зала "Дунав", а сега ме карат да развалям договорите, подписани в края на февруари, обясни директорът на комплекса. И припомни, че заповедите се изпълняват, а не се коментират.

Последното разпореждане е получено в ОДК след проверка, приключила на 22 юли с констативен протокол с категоричното становище, че договорите трябва да бъдат прекратени. "Изпратих писма до клубовете и до 22 август те трябваше да са напуснали, но не го направиха, защото от общината са им обяснили, че могат да останат. Затова ги поканих на среща, тъй като имам усещането, че общината насъсква ОДК и клубовете един срещу друг", заяви Куртенков.

На срещата е постигната договорка от клубовете да внесат на пл. "Стефан Стамболов" 1 графиците си за работа. Ако до 2 седмици, те бъдат утвърдени, няма да има никакви пречки тренировките в зала "Дунав" да продължат, както досега. Какъв наем ще плащат спортистите, ще реши кметът Тотев, уточни Куртенков. Ако обаче графиците за работа не бъдат одобрени, това ще се приеме за мълчалив отказ. "Тогава ще бъда принуден да потърся съдействието на полицията и да изгоня колегите спортисти, колкото и да ми е неприятно, защото печелят медали и купи от световни турнири и прославят града", заяви директорът.

Според него трябва да се сложи край на този театър на абсурда, в който през няколко месеца от общината пристигат взаимно противоречащи си заповеди и указания. Въпреки че съм шахматист и председател на клуб МЕНСА, се обърквам, коментира Куртенков.

Той отправи молба към кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ в Пловдив да намерят време и да посетят ОДК. "Нека споделят каква е визията им за развитието на детския комплекс, а също и на спорта през следващия мандат. До днес в ОДК са подадени 4605 заявления от децата в Пловдив, от което е видно - интересът към нашите дейности е огромен и бъдещите депутати не могат да останат безразлични", смята директорът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Оперираха успешно Георги Николов! Известен мениджър с голяма помощ за нападателя на Ботев
Най-добрият български съдия свири решаващ мач на Спартак
Готови сме за Световното в Пловдив! Зарибиха Гребния канал с 670 кг шаран
През 2020: Драганов свири полуфинала между ЦСКА-София и Ботев! Варненецът носи късмет на "червените", отново ли ще е така?
ПФК Берое: Треньорът Ачиари и футболистът Алгара не са си раздавали шамари, юмруци и ритници
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: