ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев с класика над Локо Сф при U17
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:05 / 15.09.2014Коментари (0)1948
© botevplovdiv.bg
Дебютант вкара гол 120 секунди след появата си на терена
Ботев постигна нова убедителна домакинска победа от началото на първенството в Елитната юношеска група до 17 години. В мач от 7-ия кръг "канарчетата" се наложиха с 3:0 над Локомотив (София), а двубоят се игра на един от естествените терени на базата в "Коматево".

"Жълто-черните" проспаха първата част, като преди почивката не затрудниха сериозно гостите си от София. Въпреки това, момчетата на Иван Цветанов имаха траен контрол върху топката и играта се водеше предимно в половината на столичните "железничари". В 10-ата минута Йосиф Табаков шутира по земя, но право във вратаря на Локомотив. В 22-ата минута "канарчетата" организираха отлична многоходова атака, при която капитанът Петър Чалъков се озова на добра стрелкова позиция и шутира, но вратарят на гостите се бе позиционирал добре и улови.

В 30-ата минута Чалъков бе фаулиран грубо в наказателното поле на "жълто-черните" и получи контузия, заради което бе принудително заменен. В 34-ата минута Исмет Рамадан шутира от границата на наказателното поле, а топката премина на сантиметри от левия страничен стълб. 2 минути по-късно Мартин Анастасов пробва елегантен пас към Йосиф Табаков, но нападателят на "жълто-черните" не успя да отиграе добре положението. От своя страна гостите отправиха няколко удара към вратата на Стамболийски, но всичките им опити бяха неточни.

След почивката "канарчетата" натиснаха "железничарите" и головите положения пред вратата на "червено-черните" летяха едно след друго. В 44-ата минута Яшар Байрам проби отлично по лявото крило, преодоля двама защитника на Локомотив и с премерен удар откри резултата. В 46-ата минута Милко Георгиев получи топката отдясно по атаката на пловдивчани, но завършващият му пас бе неточен. В 53-ата минута официален дебют с "жълто-черната" фланелка направи нападателят Иван Кирев. Само 120 секунди по-късно Кирев получи пас зад гърба на "червено-черната" защита и останал сам срещу вратаря вкара с хладнокръвен удар за 2:0. Минута по-късно гостите имаха добро положение, но Димитър Стамболийски се намеси добре и спаси.

В 62-ата минута Йосиф Табаков овладя топката по лявото крило и с мощен диагонален удар направи преднината на "жълто-черните" класическа. 60 секунди по-късно Исмет Рамадан пусна отличен пас към Иван Кирев, който шутира от движение, но вратарят на столичани се намеси блестящо и отрази удара на нападателя. Малко по-късно Иван Кирев сътвори едно от най-красивите положения в мача, след като получи топката пред наказателното поле, овладя я на гърди и шутира от въздуха, но топката премина покрай гредата. В 67-ата минута Исмет Рамадан изпълни свободен удар на границата на наказателното поле, но коженото кълбо покрай страничния стълб. Минута по-късно Исмет Рамадан остана сам срещу вратаря, но ударът му бе париран от стража. В 76-ата минута Атанас Пашалиев направи добро извеждащо подаване към Йосиф Табаков, но водачът в голмайсторската листа на "канарчетата" не се ориентира добре и пропусна.

По този начин "жълто-черните" продължиха с отличното си представяне в Пловдив и записаха 4-та поредна домакинска победа. В следващия кръг Ботев гостува на ЦСКА.

Още по темата: общо новини по темата: 159
01.07.2015
01.07.2015
01.07.2015
30.06.2015
29.06.2015
28.06.2015
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Локомотив взе дербито с Ботев! "Канарчетата" с червен картон, Пепи Андреев с два гола
Ботев "намигна" на Етър след трите победи и им честити празника
Томаш и Керкез отсвириха дербито Локо - Ботев в Трета лига
Ботев с призив преди Славия: Чакаме те на "Колежа"!
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: